ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινά τα μέτρα πρόληψης στους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού

Κοινά τα μέτρα πρόληψης στους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού

Κλειστά ταμεία και δημοτικά υποστατικά, αναστολή εκδηλώσεων και πολιτικών γάμων και απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους, είναι τα κυριότερα κοινά μέτρα που περιλαμβάνουν στις ανακοινώσεις τους οι έξι Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού, σε σχέση με την πρόληψη εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η περίοδος ακύρωσης όλων των μαζικών εκδηλώσεων των Δήμων της Μείζονος Λεμεσού επεκτείνεται, από τις 31 Μαρτίου στις 30 Απριλίου 2020, ενώ αναστέλλεται μέχρι τις 30 Απριλίου και η τέλεση πολιτικών γάμων.
 
Τα Ταμεία σε όλους τους Δήμου θα παραμείνουν κλειστά και καλείται το κοινό όπως εξυπηρετείται διαδικτυακά και να διεκπεραιώνει σχετικές πληρωμές μέσω της ιστοσελίδας https://www.jccsmart.com. Σε σχέση με πληρωμή φορολογιών για τις οποίες είχε καθοριστεί ως τελευταία ημερομηνία η 31η Μαρτίου 2020, αυτή παρατείνεται μέχρι την 31η Μαΐου 2020.
 
Κλειστά παραμένουν πολιτιστικά και άλλα δημοτικά υποστατικά, ενώ η προσέλευση του κοινού στις δημοτικές υπηρεσίες θα επιτρέπεται μόνο μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και αποκλειστικά για τις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις.
 
Οι Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού προτρέπουν το κοινό να αποφεύγει τη χρήση παιδότοπων και δημοτικών πάρκων και υποστατικών, ενώ θα εφαρμοστεί πρόγραμμα εντατικής απολύμανσης τους από ειδικά εξοπλισμένα συνεργεία.
 
Να σημειωθεί ότι από πλευράς του Δήμου Γερμασόγειας έχει ανακοινωθεί πως θα προσφέρεται βοήθεια (όπως η παράδοση φαρμάκων) σε ευπαθή άτομα, τα οποία μπορούν να επικοινωνούν στο 25879898 ext2.
 
Μετά την ακύρωση και αναβολή παραστάσεων, το κλείσιμο των ταμείων και των γραφείων του ανακοινώνει σήμερα και  το Θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού, ακολουθώντας τα χθεσινά μέτρα της Κυβέρνησης.  Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στα πιο κάτω τηλέφωνα και e-mail:
Ταμείο: 77 77 77 45,  [email protected]
Λογιστήριο: 25343905, [email protected]
Διοικητικά: 25343902, [email protected]
 
Σε περίπτωση που η επικοινωνία δεν θα είναι δυνατή με τους πιο πάνω τρόπους, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 99452762 και το e-mail [email protected].
 
Νέα προληπτικά μέτρα ανακοινώνει σήμερα και το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, το οποίο έχει εφαρμόσει Σχέδιο Υπηρεσιακής Συνέχειας, με στόχο να μην επηρεαστεί η ομαλή υδροδότηση των καταναλωτών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, από σήμερα μέχρι και τη λήξη των έκτακτων μέτρων, το ΣΥΛ θα εκτελεί μόνο τις απόλυτα αναγκαίες εργασίες που έχουν σχέση με την ομαλή λειτουργία του υδρευτικού δικτύου, ενώ τα ταμεία του θα παραμείνουν κλειστά και καλείται το κοινό όπως εξυπηρετείται διαδικτυακά και να διεκπεραιώνει τις σχετικές πληρωμές μέσω της ιστοσελίδας της JCC (https://www.jccsmart.com) ή μέσω των ιστοσελίδων των εμπορικών τραπεζών.

Σημειώνεται δε ότι το  Συμβούλιο δεν θα προβαίνει σε διακοπή της παροχής νερού λόγω απλήρωτων λογαριασμών, μέχρι τη λήξη των έκτακτων μέτρων, ενώ η προσέλευση του κοινού στα Γραφεία του Συμβουλίου θα επιτρέπεται μόνο μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και για τις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις.
 
Επιπρόσθετα, αναστέλλεται η παραλαβή αιτήσεων για νέες εγκαταστάσεις ή/και διαχωρισμούς γης σε οικόπεδα, μέχρι τη λήξη των έκτακτων μέτρων, ενώ προσωπικό του Συμβουλίου θα βρίσκεται στα γραφεία και θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές τηλεφωνικώς.
 
Το κοινό μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες και να επικοινωνεί με τα κατά περίπτωση αρμόδια τμήματα του Συμβουλίου καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο 25 830000 ή μέσω του email [email protected]

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top