ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στους 12 οι νεκροί στην Ολλανδία από κορωνοϊό, αυτοπεριορισμό σε πολίτες της συστήνει η Γερμανία

Στους 12 οι νεκροί στην Ολλανδία από κορωνοϊό, αυτοπεριορισμό σε πολίτες της συστήνει η Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 155 και ανέρχεται πλέον σε 959, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 12, αφού προστέθηκαν άλλοι δύο θάνατοι από την Παρασκευή 13/3, αναφέρει σε μια ανακοίνωση το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας.

Η Γερμανία συνέστησε σήμερα στους πολίτες που επιστρέφουν από την Ιταλία, την Ελβετία και την Αυστρία να μπουν από μόνοι τους σε καραντίνα για ένα διάστημα έως και 2 εβδομάδων, προκειμένου να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

"Ειδικά οι ταξιδιώτες και οι σκιέρ που επιστρέφουν από την Ελβετία, την Ιταλία και την Αυστρία θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο, έως και 2 εβδομάδες, ακόμα κι αν δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα" έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. Έως χθες, η Γερμανία είχε καταγράψει 3.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 5 θανάτους.

Την ίδια ώρα, το κρατίδιο του Ζάαρλαντ γνωστοποίησε σήμερα ότι διατάσσει το άμεσο κλείσιμο των πισινών, χώρων ψυχαγωγίας παιδιών, νυχτερινών κέντρων, μπαρ και οίκων ανοχής. "Πρέπει να κάνουμε ό,τι το δυνατόν για να αποτρέψουμε περαιτέρω εξάπλωση της νόσου κι επομένως την αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων", δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων του Ζάαρλαντ Στέφαν Κόλινγκ. Το ανατολικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία ακολούθησε το παράδειγμα άλλων κρατιδίων και ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει όλα τα σχολεία από τη Δευτέρα. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 20 Απριλίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top