ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εδώ μεταφέρονται τα τέσσερα νέα κρούσματα- Δεν κινδυνεύουν οι κάτοικοι της περιοχής

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εδώ μεταφέρονται τα τέσσερα νέα κρούσματα- Δεν κινδυνεύουν οι κάτοικοι της περιοχής

Μεταφέρονται  στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο έχει επιλεγεί να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο Αναφοράς, τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που διαγνώστηκαν την Τετάρτη 11/3.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αναφέρουν ότι τα τέσσερα κρούσματα θα φιλοξενηθούν σε ένα από τα δύο τμήματα, που έχουν ήδη εκκενωθεί, για να νοσηλεύονται οι ασθενείς με κορωνοϊό, δηλαδή το Γυναικολογικό και το Παιδιατρικό Τμήμα.

Τα δύο Τμήματα είναι πλήρως απομονωμένα από το υπόλοιπο Νοσοκομείο και δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο τη λειτουργία του υπόλοιπου νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού οι χώροι εγκρίθηκαν μετά από οδηγίες που δόθηκαν από ειδικούς λοιμοξιολόγους.

Συνολικά τα δύο τμήματα διαθέτουν 28 κλίνες, ενώ σε περίπτωση πανδημίας ή επιδημίας θα υπάρχουν στο Νοσοκομείο συνολικά 120 κλίνες διαθέσιμες για να μεταφερθούν τα οποιαδήποτε κρούσματα κορωνοϊού τυχόν παρουσιαστούν.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το γεγονός ότι τα δύο τμήματα είναι πλήρως απομονωμένα διασφαλίζουν ότι δεν κινδυνεύουν ούτε οι ασθενείς αλλά ούτε και οι κάτοικοι της περιοχής.

 Σημειώνεται ότι για την θεραπεία του κορωνοϊού χρειάζονται ειδικοί γιατροί, όπως εντατικολόγοι, παθολόγοι και πνευμονολόγοι που μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο έχει ήδη ειδικευτεί, βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, για να συνδράμουν και να βοηθήσουν τους ασθενείς ανάλογα με το περιστατικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE