Σιβηρία: 15 νεκροί και πάνω από 480 τραυματίες εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς (video)

Σιβηρία: 15 νεκροί και πάνω από 480 τραυματίες εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς (video)

Δεκαπέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πύρινη λαίλαπα, που σαρώνει την Σιβηρία, ενώ πάνω από 480 είναι τραυματίες.

Οι μαζικές φωτιές προκλήθηκαν εξαιτίας του καψίματος χόρτων και επιδεινώθηκαν από θυελλώδεις ανέμους, που έπνεαν στην περιοχή. Ετσι, οι αρχές δεν ήταν σε θέση να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο και κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό τα θύματα της πυρκαγιάς ήταν 15 άτομα, ενώ πάνω από 480 τραυματίστηκαν. Υπολογίζεται πως έχουν καταστραφεί πάνω από 980 σπίτια.

Μάχη με τις φλόγες πέρα από τους 200 πυροσβέστες δίνουν και πάνω από 1000 κάτοικοι, οι οποίοι βλέπουν την περιουσία τους να χάνεται.

Καιρού επιτρέποντας στην κατάσβεση θα συμμετάσχουν 2 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.

Τα τελευταία χρόνια οι φωτιές έχουν αυξηθεί στη Ρωσία, με τους ακτιβιστές να τονίζουν πως είναι συνέπεια της αύξησης της θερμοκρασίας και της ελλιπής δασοπροστασίας.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE