Τους 26 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην Κίνα

Τους 26 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην Κίνα

Σε 26 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην Κίνα το οποίο χρησιμοποιούνταν για να τίθενται σε καραντίνα πολίτες λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Xinhua.

 Από τους 71 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν το Σάββατο στα ερείπια του ξενοδοχείου δεκάδες ανασύρθηκαν ζωντανοί, όμως τρεις παραμένουν εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα αίτια της κατάρρευσης του ξενοδοχείου Σιντζιά, που βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Τσιουαντζόου της επαρχίας Φουτζιάν, δεν είναι ακόμη γνωστά.

Πρόσφατα το ξενοδοχείο είχε μετατραπεί σε χώρο καραντίνας για ανθρώπους που είχαν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2. Όλοι οι ένοικοί του είχαν βρεθεί αρνητικοί στον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με την εφημερίδα Quanzhou Evening News.

 Το κτίριο «είχε κατασκευαστεί παράνομα και είχαν γίνει πολλές παραβιάσεις του οικοδομικού κανονισμού», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων. Η ανακαίνιση του πρώτου ορόφου είχε ξεκινήσει το σεληνιακό Νέο Έτος, το οποίο φέτος ήταν στις 25 Ιανουαρίου. Οι εργάτες, οι οποίοι συνέχιζαν να εργάζονται ακόμη το Σάββατο, είχαν ενημερώσει τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ότι μία κολώνα είχε παραμορφωθεί λίγο πριν την κατάρρευσή του, πρόσθεσε το υπουργείο.

 Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE