Το Κακουργιοδικείο επιβάλλει την Τετάρτη τις ποινές στην υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης

Το Κακουργιοδικείο επιβάλλει την Τετάρτη τις ποινές στην υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα ανακοινώσει την ερχόμενη Τετάρτη(11/3), στις 12 το μεσημέρι, τις ποινές που θα επιβάλει στους κατηγορούμενους στην υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε στις 07/02/2020 ένοχους τον πρώην Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον οικονομικό διευθυντή του Δήμου Πάφου Δημήτρη Πατσαλίδη, τον Μιχάλη Πάντη, μηχανικό στο τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, τον Γεώργιο Κουλλαπή, πρώην μηχανικό στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και την εταιρεία Helector Cyprus Ltd.

Οι κατηγορίες στις οποίες κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας, του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροδοκίας, της επίδειξης εύνοιας από δημόσιους αξιωματούχους, της κατάχρησης εξουσίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αγόρευσαν για μετριασμό των ποινών που θα τους επιβληθούν από το δικαστήριο.

Το Κακουργιοδικείο εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή διατάγματα δήμευσης για είσπραξη των εσόδων, συνολικού ύψους €372,600, από τη διάπραξη των αδικημάτων στα οποία κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι.

Όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων εξέφρασαν την πρόθεση τους να εφεσιβάλουν στο Ανώτατο την καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου ημερομηνίας 7/2/2020.

Σημειώνεται ότι το Κακουργιοδικείο αθώωσε τον Αντώνιο Κουρουζίδη, πρώην μηχανικό στο Τμήμα Πολεοδομίας και τον γιατρό Νικόλα Κουλλαπή καθώς και την εταιρεία του MIDORIACO Ltd. Η Νομική Υπηρεσία καταχώρησε έφεση κατά της αθώωσης του κ. Κουρουζίδη.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» εξέφρασαν αρμόδιες πηγές την Τετάρτη σε σχέση με το αποτέλεσμα της άτυπης διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό υπό τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας όμως την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συζητήσει για τα θέματα που εκκρεμούν όσον αφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά και για περισσότερη πρόοδο σχετικά με την όλη διαδικασία.