Τετ α τετ Μέρκελ - Μητσοτάκη τη Δευτέρα στο Βερολίνο για το προσφυγικό

Τετ α τετ Μέρκελ - Μητσοτάκη τη Δευτέρα στο Βερολίνο για το προσφυγικό

Συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα (09/030, το μεσημέρι στο Βερολίνο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του ελληνο-γερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ, με πρώτο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης να είναι το προσφυγικό και η ένταση που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε τη θέση της Γερμανίας για τα όσα συμβαίνουν στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Όπως είπε "η Καγκελάριος έχει ασκήσει σκληρή κριτική στον Πρόεδρο Ερντογάν και την πολιτική του».
 
Ανέφερε ότι «η Ελλάδα με υπαιτιότητα της Τουρκίας αντιμετωπίζει τώρα μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα της».
 
Πρόσθεσε, ωστόσο ότι «και η Τουρκία σηκώνει μεγάλο βάρος στο προσφυγικό και έχει από την Ευρώπη προσδοκίες να την στηρίξει σε αυτό το θέμα".

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών, στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη 60 Γερμανοί αστυνομικοί για να βοηθήσουν στο προσφυγικό. Θα ακολουθήσουν άλλοι 20, καθώς και ένα ελικόπτερο της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.