Επαναθεώρηση συμφωνίας Τουρκίας με ΕΕ ζήτησε από Μέρκελ ο Ερντογάν

Επαναθεώρηση συμφωνίας Τουρκίας με ΕΕ ζήτησε από Μέρκελ ο Ερντογάν

Επαναθεώρηση της συμφωνίας της Τουρκίας με την ΕΕ για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική του επικοινωνία που είχε απόψε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν λειτουργούν οι διευθετήσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για το μεταναστευτικό ενώ για την κρίση στα σύνορα με την Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και τις αξίες της ιδρυτικής συμφωνίας της ΕΕ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε επικοινωνία και με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέζ Πλένκοβιτς, της χώρας που ασκεί αυτή την περίοδο την προεδρία της ΕΕ, αναφέροντάς του πως η ΕΕ σεβόμενη τις διεθνείς ευθύνες της είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την προστασία των προσφύγων που έφτασαν στα σύνορά της και πως το κλείσιμο των συνόρων δεν θα απαλλάξει τις χώρες της Ευρώπης από τις ευθύνες τους. 

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νεκρός άνδρας στην Αγ. Ναπα: Εδώ βρέθηκε η σορός του – Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Νεκρός άνδρας στην Αγ. Ναπα: Εδώ βρέθηκε η σορός του – Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Περαστικοί εντόπισαν τη σορό του νεκρού άνδρα στο παραλιακό μέτωπο της Αγίας Νάπας το πρωί του Σαββάτου (08/11)

BEST OF TOTHEMAONLINE