ΕΛΛΑΔΑ: Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος εννέα ατόμων για πρόκληση ναυαγίου και παράβαση του νόμου περί μεταφοράς αλλοδαπών

ΕΛΛΑΔΑ: Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος εννέα ατόμων για πρόκληση ναυαγίου και παράβαση του νόμου περί μεταφοράς αλλοδαπών

Βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου σε βάρος εννέα ατόμων που είχαν συλληφθεί κατά την άφιξη μεταναστών και προσφύγων με βάρκα στις ακτές της Χίου την περασμένη Κυριακή 1 Μαρτίου.

 Ένας Σομαλός, ένας Σύρος και ένας Αφγανός κατηγορήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση ναυαγίου και παράβαση του νόμου περί μεταφοράς αλλοδαπών. Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια, ο καθένας στη βάρκα που επέβαινε προκάλεσε το ναυάγιό της σκίζοντάς την με μαχαίρι, προκειμένου να υποχρεωθούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να περισυλλέξουν τους επιβαίνοντες και να τους μεταφέρουν στη Χίο.

 Άλλοι έξι κατηγορούνται κατά περίπτωση για αντίσταση και απείθεια στα όργανα του Λιμενικού Σώματος. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά παραμένουν μαζί με τους άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί μετά την 1η Μαρτίου και θα μεταφερθούν σε κέντρο κράτησης στο εσωτερικό της Ελλάδας με προοπτική να απελαθούν.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Η Κυβέρνηση θα έχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα κόμματα, όπου μπορούν και συμπίπτουν σε θέματα του προγράμματός της, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κυπριακός λαός φάνηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία να εγκρίνει την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE