ΕΛΛΑΔΑ

ΛΕΣΒΟΣ: 80 πρόσφυγες και μετανάστες από τους 508 μεταφέρθηκαν στο αρματαγωγό 'ΡΟΔΟΣ'

ΛΕΣΒΟΣ: 80 πρόσφυγες και μετανάστες από τους 508 μεταφέρθηκαν στο αρματαγωγό 'ΡΟΔΟΣ'

Ογδόντα πρόσφυγες και μετανάστες από τους συνολικά 508 που διαμένουν στον υπαίθριο καταυλισμό του επιβατηγού λιμανιού της Μυτιλήνης, μεταφέρθηκαν στο αρματαγωγό «Ρόδος» που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης.

Αυτό συνέβη, γιατί μόνο αυτοί ταυτοποιήθηκαν, με τη μεταφορά κατά μικρές ομάδες στα κτίρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης όπου και πραγματοποιείται η συγκεκριμένη διαδικασία.

Οι υπόλοιποι διέμειναν είτε μέσα σε λεωφορεία που μεταφέρθηκαν στον περιφραγμένο χώρο είτε στον κλειστό χώρο αναμονής επιβατών, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το βράδυ στο νησί.

Στο σύνολό τους, οι παραπάνω, οι οποίοι εισήλθαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου οπότε και ανεστάλη με απόφαση της κυβέρνησης η διαδικασία χορήγησης ασύλου, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης θα μεταφερθούν με το αρματαγωγό «Ρόδος» στο εσωτερικό της Ελλάδας, όπου και θα φιλοξενηθούν σε κλειστό κέντρο διαμονής.

Τέλος, και σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος, για τρίτο συνεχές 24ωρο δεν έχουν υπάρξει προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top