Συνέρχεται το Εθνικο Σύμβούλιο: Μεταναστευτικό, Βαρώσια και Κορωνοϊός προς συζήτηση

Συνέρχεται το Εθνικο Σύμβούλιο: Μεταναστευτικό, Βαρώσια και Κορωνοϊός προς συζήτηση

Συνέρχεται σήμερα στις 10 το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τρία θέματα στην ατζέντα.

Το θέμα της Αμμοχώστου, το μεταναστευτικό και τα μέτρα που εφαρμόζει η Κύπρος σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κορωνοϊού είναι τα τρία αυτά θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίας του Εθνικού. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, λόγω της συζήτησης για τον κορωνοϊό, στη συνεδρία θα συμμετάσχει εκτάκτως και ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίας, κατά τη διάρκειά της θα υπάρξει ενημέρωση από κυβερνητικής πλευράς σε σχέση με το Κυπριακό και ειδικότερα για τα μέτρα που λαμβάνονται σε ό,τι αφορά το θέμα της Αμμοχώστου, υπό το φως των τοποθετήσεων της τουρκικής πλευράς για το θέμα αυτό.

Επίσης θα συζητηθεί το μεταναστευτικό, υπό το φως της στάσης της Τουρκίας, των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο και θα υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού.

Κατά τη συνεδρία θα υπάρξει ενημέρωση από πλευράς κυβέρνησης για τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως η προσωρινή αναστολή λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων, οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου στη Δημοκρατία κ.λπ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Δεν θα εισέλθουμε σε καμία επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης "χωρίς να αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων" δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από την Νέα Υόρκη.