Σύμφωνα με Ελλαδικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν να στήνονται καταυλισμοί πλησίον των συνόρων στην περιοχή του Έβρου.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104.6, Δημήτρης Πέτροβιτς, υπάρχουν πληροφορίες ότι στην Αδριανούπολη οι τουρκικές αρχές στήνουν καταυλισμό που θα μπορεί να φιλοξενήσει και 10.000 ανθρώπους.
«Προφανώς θέλουν να εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους αυτούς ως μοχλό πίεσης» εκτίμησε ο κ. Πέτροβιτς.
Τέλος, πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τους Σύριους πρόσφυγες που συρρέουν στα σύνορα να αποτελούν την μειοψηφία. Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε και βίντεο που δείχνει Τούρκους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων προς την πλευρά των Ελληνικών συνόρων.
Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.