Σύμφωνα με Ελλαδικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν να στήνονται καταυλισμοί πλησίον των συνόρων στην περιοχή του Έβρου.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104.6, Δημήτρης Πέτροβιτς, υπάρχουν πληροφορίες ότι στην Αδριανούπολη οι τουρκικές αρχές στήνουν καταυλισμό που θα μπορεί να φιλοξενήσει και 10.000 ανθρώπους.
«Προφανώς θέλουν να εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους αυτούς ως μοχλό πίεσης» εκτίμησε ο κ. Πέτροβιτς.
Τέλος, πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τους Σύριους πρόσφυγες που συρρέουν στα σύνορα να αποτελούν την μειοψηφία. Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε και βίντεο που δείχνει Τούρκους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων προς την πλευρά των Ελληνικών συνόρων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν το Σάββατο επίθεση κατά του Ιράν, με εκρήξεις να παρατηρούνται σε όλη την Τεχεράνη και σε πολλές πόλεις της χώρας.