Στο Ζάγκρεμπ για την άτυπη συνάντηση των Υπουργών Αμυνας ΕΕ ο Σ. Αγγελίδης

Στο Ζάγκρεμπ για την άτυπη συνάντηση των Υπουργών Αμυνας ΕΕ ο Σ. Αγγελίδης

Στο Ζάγκρεμπ μεταβαίνει την Τετάρτη, 4 Μαρτίου ο Υπουργός Αμυνας, Σάββας Αγγελίδης, για να λάβει μέρος στις εργασίες της άτυπης συνάντησης των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα Κοινής Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ, τα οποία έχουν ανακοινωθεί από τη Κροατική Προεδρία.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρει ότι «οι εργασίες των Υπουργών θα αρχίσουν με δείπνο εργασίας κατά τη διάρκεια του οποίου θα εξεταστούν οι επιχειρησιακές προτεραιότητες της ΕΕ, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ».

Στις 5 Μαρτίου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν οι αμυντικές προτεραιότητες της ΕΕ, η Στρατηγική Επισκόπηση για την Ασφάλεια και Αμυνα, ο καθορισμός «Στρατηγικής Πυξίδας» και η Στρατηγική Αναθεώρηση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Κύπριος Υπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους, με τους οποίους θα συζητήσει θέματα αμυντικής συνεργασίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Τα επόμενα βήματα για την προώθηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ Great Sea Interconnector (GSI) αποφασίστηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαναστασίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι συμφωνήθηκε το συντομότερο να διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ρυθμιστών και του φορέα υλοποίησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE