Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να θέσει τέρμα στις ανώνυμες καταγγελίες εκπαιδευτικών

Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να θέσει τέρμα στις ανώνυμες καταγγελίες εκπαιδευτικών

Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομο Προδρόμου να δώσει «άμεσα οδηγίες για τερματισμό κάθε έρευνας που διεξάγεται για ‘καταγγελία’ σε βάρος εκπαιδευτικών με ανώνυμες επιστολές.

Tερματίζοντας ταυτόχρονα κάθε σκέψη όσων μετέρχονται τέτοιων κακόβουλων μεθόδων για να συκοφαντήσουν και να διαβάλουν εκπαιδευτικούς».

Σε επιστολή της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι «είναι με έκπληξη που έχουμε πληροφορηθεί ότι Λειτουργοί του ΥΠΠΑΝ διεξάγουν έρευνες για ‘καταγγελίες’ σε βάρος εκπαιδευτικών, στηριζόμενοι σε ανώνυμες επιστολές», σημειώνοντας ότι «το σοβαρό αυτό ζήτημα, των ανώνυμων καταγγελιών, συζητήθηκε εκτενώς μεταξύ ΟΕΛΜΕΚ και πρώην Υπουργών Παιδείας και, αφού έγιναν αποδεκτά τα επιχειρήματά μας, δόθηκαν οδηγίες όπως ‘ανώνυμες επιστολές/καταγγελίες πετάσσονται στον κάλαθο των αχρήστων’».

Η ΟΕΛΜΕΚ επισημαίνει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, όπου κάποιος δεν έχει το θάρρος επωνύμως, αλλά αντίθετα έχει το θράσος να κρύβεται πίσω από μία ανώνυμη επιστολή και να καταγγέλλει ή/και να συκοφαντεί εκπαιδευτικούς, χωρίς να υφίστανται λόγοι, όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται, είναι απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από την ΟΕΛΜΕΚ».

Επίσης, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να μην αποδέχονται καμία έρευνα σε βάρος τους που έχει να κάνει με «καταγγελία» από ανώνυμη επιστολή, και καλεί τα μέλη της να την ενημερώσουν άμεσα εάν διεξάγεται η όποια έρευνα σε βάρος τους που στηρίζεται σε ανώνυμη καταγγελία.

ΑΠΟ  ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE