Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να θέσει τέρμα στις ανώνυμες καταγγελίες εκπαιδευτικών

Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να θέσει τέρμα στις ανώνυμες καταγγελίες εκπαιδευτικών

Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομο Προδρόμου να δώσει «άμεσα οδηγίες για τερματισμό κάθε έρευνας που διεξάγεται για ‘καταγγελία’ σε βάρος εκπαιδευτικών με ανώνυμες επιστολές.

Tερματίζοντας ταυτόχρονα κάθε σκέψη όσων μετέρχονται τέτοιων κακόβουλων μεθόδων για να συκοφαντήσουν και να διαβάλουν εκπαιδευτικούς».

Σε επιστολή της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι «είναι με έκπληξη που έχουμε πληροφορηθεί ότι Λειτουργοί του ΥΠΠΑΝ διεξάγουν έρευνες για ‘καταγγελίες’ σε βάρος εκπαιδευτικών, στηριζόμενοι σε ανώνυμες επιστολές», σημειώνοντας ότι «το σοβαρό αυτό ζήτημα, των ανώνυμων καταγγελιών, συζητήθηκε εκτενώς μεταξύ ΟΕΛΜΕΚ και πρώην Υπουργών Παιδείας και, αφού έγιναν αποδεκτά τα επιχειρήματά μας, δόθηκαν οδηγίες όπως ‘ανώνυμες επιστολές/καταγγελίες πετάσσονται στον κάλαθο των αχρήστων’».

Η ΟΕΛΜΕΚ επισημαίνει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, όπου κάποιος δεν έχει το θάρρος επωνύμως, αλλά αντίθετα έχει το θράσος να κρύβεται πίσω από μία ανώνυμη επιστολή και να καταγγέλλει ή/και να συκοφαντεί εκπαιδευτικούς, χωρίς να υφίστανται λόγοι, όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται, είναι απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από την ΟΕΛΜΕΚ».

Επίσης, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να μην αποδέχονται καμία έρευνα σε βάρος τους που έχει να κάνει με «καταγγελία» από ανώνυμη επιστολή, και καλεί τα μέλη της να την ενημερώσουν άμεσα εάν διεξάγεται η όποια έρευνα σε βάρος τους που στηρίζεται σε ανώνυμη καταγγελία.

ΑΠΟ  ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE