ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο & Ισπανία ερευνούν περίπτωση γυναίκας που νόσησε με COVID19 ύστερα από ταξίδι στο Βέλγιo

Βέλγιο & Ισπανία ερευνούν περίπτωση γυναίκας που νόσησε με COVID19 ύστερα από ταξίδι στο Βέλγιo

Οι υγειονομικές αρχές στο Βέλγιο και στην Ισπανία ερευνούν την περίπτωση μιας γυναίκας που νόσησε με τον ιό Covid-19 μετά από επίσκεψη στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Brussels Times, "η 39χρονη γυναίκα επέστρεψε στην Παμπλόνα στην Ισπανία την Παρασκευή, αφού επισκέφτηκε το Βέλγιο για αρκετές ημέρες" και "παρουσίασε αμέσως τα συμπτώματα μόλυνσης και στους δύο πνεύμονες".

Η Brussels Times αναφέρει ότι "μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Ναβάρα, όπου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό Covid-19". "Η γυναίκα είναι πλέον απομονωμένη και η κατάστασή της είναι σοβαρή, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου. Ο υπουργός Υγείας Σάντος Ιντουρίν δήλωσε ότι το Βέλγιο δεν είναι κατάλογο χωρών υψηλού κινδύνου. Η έρευνα θα προσπαθήσει τώρα να καθορίσει πώς και πότε μολύνθηκε", αναφέρει η εφημερίδα.

Όπως σημειώνει "την ίδια ώρα το αεροδρόμιο του Charleroi πρόκειται να εγκαταστήσει ένα νέο κέντρο διαχείρισης κρίσεων, αφού αποκαλύφθηκε το πρώτο κρούσμα COVID19 στοο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου επέστρεψε στο σπίτι του από αυτό το αεροδρόμιο από την Ιταλία".

"Οι αρχές του αεροδρομίου έρχονται σε επαφή με το υπουργείο Υγείας του Λουξεμβούργου για να καθορίσουν τις διαδρομές του ανθρώπου και τις πιθανές επαφές που μπορεί να είχε στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του αεροδρομίου. Ο ίδιος είναι πλέον απομονωμένος σε νοσοκομείο στο Λουξεμβούργο, μαζί με την οικογένειά του που ταξίδευε μαζί του. Ο αερολιμένας ζήτησε επίσης τη μόνιμη επιτροπή για θέματα υγείας και θα ενημερώσει το προσωπικό και τους επιβάτες για την κατάσταση αυτή τη στιγμή. Ο αερολιμένας αναμένει οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την εφαρμογή άλλων μέτρων σε εθνικό επίπεδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top