ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τεταμένη η κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά σύνορα - Η Ελλάδα ζητά τη βοήθεια της ΕΕ

Τεταμένη η κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά σύνορα - Η Ελλάδα ζητά τη βοήθεια της ΕΕ

Συνεχίζει να παραμένει τεταμένη η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην περιοχή Καστανιές με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά. 

Την ίδια ώρα οι ελληνικές Αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας, με διμοιρίες των ΜΑΤ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μεταφέρονται στην περιοχή.

Συνολικά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, έχουν γίνει 136 συλλήψεις ατόμων που εισήλθαν χωρίς χαρτιά στην ελληνική πλευρά. 

Ωστόσο, παρά τα συνεχώς ενισχυόμενα μέτρα ασφαλείας, ομάδες ατόμων επιχείρησαν, νωρίς το απόγευμα, να παραβιάσουν τα συρματοπλέγματα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι δυνάμεις φρούρησης να "απαντήσουν" με δακρυγόνα στις πέτρες, τα ξύλα και τα χημικά, που έρχονταν από απέναντι.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε, το βράδυ του Σαββάτου (29/02), νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. τρόπους με τους οποίους η Frontex μπορεί να συμβάλει στην προστασία των  ελληνικών συνόρων που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το Σάββατο (29/02), ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top