ΗΠΑ: Αποφάσισε να αναβληθεί επ' αόριστον η σύνοδος κορυφής με τον ASEAN λόγω Κορωνοϊού

ΗΠΑ: Αποφάσισε να αναβληθεί επ' αόριστον η σύνοδος κορυφής με τον ASEAN λόγω Κορωνοϊού

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να αναβληθεί επ` αόριστον η σύνοδος κορυφής με τον Σύνδεσμο Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), η οποία προγραμματιζόταν να διεξαχθεί τον Μάρτιο στο Λας Βέγκας, εξαιτίας των ανησυχιών που έχουν σχέση με την επιδημία του νέου κορωνοϊού δήλωσε χθες Παρασκευή Αμερικανός αξιωματούχος.

"Καθώς η διεθνής κοινότητα εργάζεται για να καταπολεμήσει τον νέο κορωνοϊό, οι ΗΠΑ, σε συνεννόηση με τους εταίρους τους στον ASEAN, έλαβαν τη δύσκολη απόφαση να αναβάλουν τη σύνοδο με τους ηγέτες του ASEAN", είπε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον "αδημονεί" να βρεθεί η ευκαιρία για "μια σύνοδο στο μέλλον". Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς έλαμψαν δια της απουσίας τους στην ετήσια σύνοδο κορυφής του ASEAN τον Νοέμβριο στην Μπανγκόκ.

Οι ηγέτες πολλών από τις δέκα χώρες-μέλη του επρόκειτο να συναντηθούν με τον Τραμπ τη 14η Μαρτίου. Χθες, ερωτηθείς για αυτή την "ειδική σύνοδο", ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε ότι ανέμενε να γίνει, παρά το ότι η επιδημία της ασθένειας COVID-19 πλήττει ειδικά ασιατικές χώρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE