ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΕΛΛΑΔΑ: Ποιες είναι εταιρείες που ανέλαβαν την κατασκευή των νέων δομών φιλοξενίας;

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΕΛΛΑΔΑ: Ποιες είναι εταιρείες που ανέλαβαν την κατασκευή των νέων δομών φιλοξενίας;

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Astraparis.gr την Τρίτη (25/02) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενέκρινε με τρεις ξεχωριστές αποφάσεις του τα πρακτικά και την κατακύρωση των διαγωνισμών, για την οικοδόμηση των νέων δομών φιλοξενίας.

Φωτογραφία Νάγια Βακλατζή

Τι περιλαμβάνουν: 

Στη Χίο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε αντί του συνολικού ποσού του 1.031.398,71 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.098.032,83 ευρώ, ήτοι προσεφέρθη έκπτωση περίπου 6%.

Στην Λέσβο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, αντί του συνολικού ποσού των 854.390,86 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 899.434,53 ευρώ ήτοι προσεφέρθη έκπτωση περίπου 5%.

Στην Σάμο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., αντί του συνολικού ποσού των 947.651,72 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 997.576,84 ευρώ, ήτοι προσεφέρθη έκπτωση περίπου 5%.

Όπως συμπληρώνεται, «Θεωρητικά οι τρεις διαγωνιζόμενοι, οι οποίοι συμμετείχαν και στους τρεις διαγωνισμούς, έχουν προθεσμία 10 ημερών για προσφυγές, η οποία μάλλον θα εξαντληθεί χωρίς εκπλήξεις και εν συνεχεία θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τις τρεις εταιρείες. Μετά και το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα μπορούν να ξεκινήσουν την εκτέλεση των εργασιών.

Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι η παρούσα «έναρξη εργασιών» από μονάδες του στρατού έχει απλά επικοινωνιακό και συμβολικό χαρακτήρα της «κατοχύρωσης» των επιταχθεισών εκτάσεων, έναντι των αντιδράσεων των κατοίκων στη Χίο και την Λέσβο.

 

Με πληροφορίες από Astraparis.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.