ΚΥΠΡΟΣ: Επιστρέφουν οι Κύπριοι μαθητές που βρίσκονται στο Μιλάνο - Θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο

ΚΥΠΡΟΣ: Επιστρέφουν  οι Κύπριοι μαθητές που βρίσκονται στο Μιλάνο -  Θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο

Επιστρέφει αργά την Τρίτη 26/02 το απόγευμα στην Κύπρο, η ομάδα μαθητών/μαθητριών που βρίσκονται στο Μιλάνο για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο ματαιώθηκε, ύστερα από τα μέτρα που λήφθηκαν από τις Αρχές της Ιταλίας για αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

Ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ηλίας Μαρκάτζιης και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι «όλα τα μέλη της αποστολής είναι καλά στην υγεία τους».

Η ομάδα μαθητών/μαθητριών και οι καθηγητές τους αναχωρούν σήμερα γύρω στις 11 το πρωί, τοπική ώρα, από το Μιλάνο και αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο μέσω Αθηνών, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.  

Η αποστολή που αποτελείται από 12 μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης του κλάδου Γραφικών Τεχνών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού, μετέβησαν το Σάββατο στο Μιλάνο, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, όπου θα έμεναν δύο εβδομάδες για να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα.

Την πρωτοβουλία και όλες τις ενέργειες για επιστροφή των μαθητών/τριών και των συνοδών τους από το Μιλάνο το συντομότερο δυνατό, ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Με την επιστροφή της αποστολής στην Κύπρο, θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο και οι μαθητές θα τύχουν ιατρικού ελέγχου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Εάν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει συμπτωματολογία, θα τους δοθούν οδηγίες για αυτό-παρακολούθηση και συστάσεις για κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να παρέλθει περίοδος 14 ημερών.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο διερεύνησης για ύποπτο περιστατικό και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

 Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE