ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ εκτός έδρας νίκη για την ΑΕΛ και παραμονή στην ΚΟΡΥΦΗ!

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ εκτός έδρας νίκη για την ΑΕΛ και παραμονή στην ΚΟΡΥΦΗ!

Εάν το φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Γυναικών δεν είναι το πλέον συναρπαστικό τότε ποιο είναι;

Kάθε αγωνιστική τα δεδομένα αλλάζουν στον Όμιλο Τίτλου και οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές θα «σπάσουν καρδιές».

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 ο Korantina Homes Παφιακός έκανε διπλό τίτλου στο Αθλητικό Κέντρο Ανορθώσεως, κερδίζοντας για δεύτερη φορά σε δυόμισι μήνες την πρωταθλήτρια Ανόρθωση στην έδρα της με 1-3 σετ.

Η ομάδα της Πάφου ισοβαθμεί στην κορυφή με την Robo Markets ΑΕΛ (οι Λεμεσιανές υπερτερούν σε νίκες και σετ) με 37 βαθμούς, αλλά προσπέρασαν την Ανόρθωση που έμεινε στην 3η θέση, δυο βαθμούς πίσω από την κορυφή, δεχόμενη δεύτερη ήττα στη Β΄ Φάση.

Η Robo Markets ΑΕΛ πέρασε από το Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου (έδρα που χρησιμοποιεί προσωρινά) η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως, αφού κέρδισε την προσφυγική ομάδα με 2-3 σετ.

Με τους δυο βαθμούς, οι «γαλαζοκίτρινες» της Λεμεσού έμειναν στην κορυφή (ισόβαθμες με τον Korantina Homes Παφιακό).

Η Ολυμπιάδα πήρε τρεις βαθμούς σε δυο αγώνες στη Β΄ Φάση και ελπίζει στην ανατροπή των δεδομένων στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές που όλα είναι πιθανά.

OΜΙΛΟΣ ΤΙΤΛΟΥ

Έμεινε στην κορυφή η «βασίλισσα»

AΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ – Robo Markets ΑΕΛ 2-3 (18-25, 25-22, 21-25, 25-21, 08-15)

Η Robo Markets ΑΕΛ μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες και είχε διάρκεια 128’ κέρδισε στο τάϊ – μπρέικ την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως απέσπασε δυο πολύτιμους βαθμούς μέσα στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου και με 37 βαθμούς οδηγεί τον Όμιλο Τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Γυναικών.

Η Ολυμπιάδα με το βαθμό έφθασε στους 30 και ελπίζει με τη σειρά της τέσσερεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Φοβερό το ξεκίνημα των «γαλαζοκιτρίνων αφού προηγήθηκε 0-6 και 02-09 με την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως να επιχειρεί να αντιδράσει.

Η Robo Markets ΑΕΛ διατήρησε τα ηνία 10-17 και αύξησε σε 13-21. Η ομάδα της Λεμεσού έβρισκε λύσεις και κέρδισε 18-25 σε 26’ γράφοντας το 0-1 μέσα στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου.

Πόντο – πόντο ξεκίνησε το δεύτερο σετ με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τους πόντους,αλλά η Ολυμπιάδα κατάφερε να προσπεράσει 08-06.

Η Ολυμπιάδα ήταν αρκετά καλή σε αυτό το σημείο και προηγήθηκε με πέντε πόντους 11-06 αναγκάζοντας τον κόουτς της Robo Markets ΑΕΛ Στ. Μασιά να ζητήσει τάϊμ – άουτ.

Η προσφυγική ομάδα ήταν σταθερή και το σκορ ανέβηκε στο 15-09, αλλά η Robo Markets ΑΕΛ πίεσε και μείωσε σε 16-12 με τον κόουτς της Ολυμπιάδας Γ. Γιαπάνη να ζητά τάϊμ –άουτ.

Η Robo Markets ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει και μείωσε στον πόντο 19-18, αλλά η Ολυμπιάδα δεν επηρεάστηκε και με σερί 03-01 διαμόρφωσε το 22-19 και παρά την πίεση των πρωτοπόρων η Ολυμπιάδα επικράτησε στο σετ 25-22 σε 29’ ισοφαρίζοντας το μεγάλο ντέρμπι σε 1-1 σετ.

Η ομάδα της Νεάπολης ξεκίνησε καλά στο τρίτο σετ και προηγήθηκε 04-02, ενώ αύξησε το προβάδισμα σε 09-05. Η Robo Markets ΑΕΛ σταδιακά μείωνε και ισοφάρισε 10-10 σε ένα ντέρμπι πάθους και δύναμης, ενώ εξασφάλισε διαφορά τεσσάρων πόντων σε ένα καθοριστικό σημείο 11-15.

Η Ολυμπιάδα πίεσε ισοφάρισε 17-17 και προηγήθηκε 18-17 με τον κόουτς της Robo Markets ΑΕΛ Στ. Μασιά να καλεί σε τάϊμ – άουτ.

Το σετ θα κρινόταν στις λεπτομέρειες με την Robo Markets ΑΕΛ να κερδίζει τελικά 21-25 σε 28’ ανακτώντας το προβάδισμα 1-2 σετ.

Λεζ. Φάση από προηγούμενο αγώνα Ολυμπιάδα Ν. – Robo Markets ΑΕΛ με τις Σ. Παύλου και Ν. Σπύρου να μπλοκάρουν επίθεση της προσφυγικής ομάδας.

Η Ολυμπιάδα άρχισε καλύτερα το τέταρτο σετ προηγήθηκε 04-02, αλλά η Robo Markets ΑΕΛ προσπέρασε 07-08. Η προσφυγική ομάδα ήταν πολύ πιο ουσιαστική με συνέπεια να προηγηθεί 15-08.

Η Ολυμπιάδα ήταν μπροστά με 17-09, αλλά με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ η Robo Markets AΕΛ μείωσε σε 22-20. Η προσφυγική ομάδα ωστόσο σε 29’ κέρδισε το σετ 25-21 και ισοφάρισε το ντέρμπι σε 2-2.

Στο πέμπτο σετ η Robo Markets AEΛ προηγήθηκε 02-08 για να τελειώσει το σετ 08-15 σε 16’ και να εξασφαλίσει τη νίκη με 2-3 και το δίποντο.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ (Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Cudworth, Donchuk,Ηudima, Juric, Simanowski , Μανίταρου– Λίμπερο: Κούτα – Αλλαγές: Διάκου.

Robo Markets ΑΕΛ (ΣΤ. ΜΑΣΙΑΣ): Dudnikova, Stedile, Παύλου, Moreira, Σπύρου, Πεχλιβάνη – Λίμπερο: Κοκκή – Αλλαγές: Κατσουνωτού, Στεφανίδη – Gryban.

Διαιτητές: Γ.Παπαγεωργίου – Σ. Φλουρής
Επόπτες: Μ. Προκοπίου –Χ. Μητροφάνους
Σημειωτές: Ι. Τοφής – Α. Χρυσάνθου
Παρατηρητής Διαιτησίας: Π. Τοφής
Παρατηρητής Αγώνα:Α. Καλλής

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (16Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ/2Η Β ΦΑΣΗΣ)

Ανακατατάξεις έφερε η 16η αγωνιστική, δεύτερη της Β΄ Φάσης στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Γυναικών, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2020 ως εξής:

1. Robo Markets ΑΕΛ (13-03, 41-17 (ΣΕΤ) 37
2. Korantina Homes Παφιακός (12-04, 39-16 (ΣΕΤ) 37
3. Ανόρθωση (11-05, 41-18 (ΣΕΤ) 35
4. Ολυμπιάδα Νεαπόλεως (11-05, 39-26 (ΣΕΤ) 30

Πηγή: new.volleyball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Τύπος βούτηξε σε φυσική πισίνα και εξαφανίστηκε: Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των φίλων του για να τον βρουν -Βίντεο

• Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για την έλλειψη επαγγελματιών οδηγών

• Η πλουσιότερη ευρωπαϊκή χώρα αναζητά εργάτες - Μηνιαίες αποδοχές άνω των 6.000 ευρώ



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top