Χρηματοδότηση 2,5 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της επιδημίας ζητεί από το Κογκρέσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ

 Χρηματοδότηση 2,5 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της επιδημίας ζητεί από το Κογκρέσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Η Κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, υπέβαλε στο Κογκρέσο αίτημα να προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ επιπρόσθετο κονδύλι ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες Δευτέρα.

Από το ποσό αυτό, το 1 δις. και πλέον θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη εμβολίου, διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

"Η κυβέρνηση διαβιβάζει στο Κογκρέσο επιπρόσθετο σχέδιο χρηματοδότησης ύψους 2,5 δισεκ. δολαρίων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίου, την αύξηση των ενεργειών προετοιμασίας και αντίδρασης (στον COVID-19) και την προμήθεια απολύτως αναγκαίου εξοπλισμού και εφοδίων", σημείωσε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η Ρέιτσελ Σέμελ, εκπρόσωπος του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (Office of Management and Budget, OMB) του Λευκού Οίκου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE