Προχωρά η αποκατάσταση του τζαμιού της Ορούντας, λέει ο Τ. Χατζηδημητρίου

Προχωρά η αποκατάσταση του τζαμιού της Ορούντας, λέει ο Τ. Χατζηδημητρίου

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του τζαμιού της Ορούντας, ενώ στους σχεδιασμούς της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά περιλαμβάνονται και άλλα επτά μουσουλμανικά τεμένη.

 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Τάκης Χατζηδημητρίου, η Επιτροπή αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε προσφορές για την αποκατάσταση του τεμένους της Ορούντας.

Παράλληλα, προβλέπεται και η αποκατάσταση χώρων που χρησιμοποιούνταν ως αίθουσες διδασκαλίας, με τον κ. Χατζηδημητρίου να κάνει λόγο για σημαντικό μνημείο για τους Τουρκοκύπριους με καταγωγή από την Ορούντα.
 
Είπε ακόμη ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συντήρηση του μνημείου εκφράζουν και οι κάτοικοι της κοινότητας, ενώ πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή θα στείλει «ουσιαστικά μηνύματα».
 
Εξάλλου, προχωρούν οι μελέτες και οι σχεδιασμοί για επτά τζαμιά στις κοινότητες Μαρωνίου, Καλού Χωριού, Άγιου Θεοδώρου, Λευκάρων, Αυδήμου, Αλέκτωρας και Τέρρας.
 
Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ζουχουρί Τεκκέ, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι είναι σε συνεννόηση με τον Δήμο Λάρνακας και το Τμήμα Αρχαιοτήτων, για τον καθαρισμό του εξωτερικού τοίχου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE