ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατέρρευσε το κόμμα της Μέρκελ στις εκλογές του Αμβούργου

Κατέρρευσε το κόμμα της Μέρκελ στις εκλογές του Αμβούργου

Oι Χριστιανοδημοκράτες της Καγκελαρίου Μέρκελ τερμάτισαν τρίτοι.

Παρά το γεγονός ότι οι Σοσιαλδημοκράτες τερμάτισαν πρώτοι στις εκλογές του ομόσπονδου κρατιδίου του Αμβούργου, σημείωσαν μεγάλες απώλειες, όπως και οι κυβερνητικοί τους εταίροι, οι Χριστιανοδημοκράτες που σημείωσαν ιστορική ήττα.

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στο Αμβούργο, οι Σοσιαλδημοκράτες τερμάτισαν πρώτοι με ποσοστό 38,8%, επτά σχεδόν μονάδες κάτω από τις περασμένες εκλογές.

Δεύτερο κόμμα αναδείχθηκαν οι Πράσινοι, με ποσοστό 24,2%, δώδεκα μονάδες πάνω από τις προηγούμενες εκλογές.

Με 11%, τρίτο κόμμα εμφανίζονται οι Χριστιανοδημοκράτες της Καγκελαρίου Μέρκελ, πέντε μονάδες κάτω από τις περασμένες εκλογές, σημειώνοντας το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία τους.

Σταθερά στην τέταρτη θέση, με 9%, βρίσκεται το κόμμα της Αριστεράς, ενώ με 5% αντίστοιχα οι Ακροδεξιοί ("Εναλλακτική για τη Γερμανία") καθώς και οι Φιλελεύθεροι.

Τα πρώτα αυτά εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως ο τοπικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών διαλύεται και κυβέρνηση στο Αμβούργο αναμένεται να σχηματίσουν Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top