Κορωνοϊός: Αρνητικά τα δείγματα των δύο Ελλήνων του Diamond Princess

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα δείγματα των δύο Ελλήνων του Diamond Princess

Αρνητικά ήταν τα δείγματα των εξετάσεων για κορωνοϊό των δύο Ελλήνων, που επέβαιναν στο Diamond Princess και επαναπατρίστηκαν το Σάββατο 22/2 από την Ιαπωνία.

 

Σημειώνεται ωστόσο ότι θα παραμείνουν σε εθελούσια καραντίνα στο νοσοκομείο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για δεκατέσσερις ημέρες.

 Υπενθυμίζεται ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, οι δύο Έλληνες πολίτες επαναπατρίστηκαν το Σάββατο από το κρουαζιερόπλοιο.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Προσγειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

Οι δύο Έλληνες πολίτες δεν είχαν εμφανίσει καμία συμπτωματολογία και είχαν αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία. Μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου 'Αμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο

Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Εκεί τέθηκαν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΥΠΕΞ: Επιβεβαιώνει πιθανή τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Συρίας στη Νέα Υόρκη τον ερχόμενο μήνα

ΥΠΕΞ: Επιβεβαιώνει πιθανή τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Συρίας στη Νέα Υόρκη τον ερχόμενο μήνα

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαιώνει, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, τη βούληση για τριμερή συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας – Συρίας – Κύπρου τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της 80ής Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των ΗE στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE