ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχωρεί τη Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχωρεί τη Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί τη Δευτέρα (24/2) για τη Σόφια, της Βουλγαρίας, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη, τη δεύτερη στη χώρα, κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Κατά την επίσημη επίσκεψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Άντρη Αναστασιάδη, θα έχει επαφές με την ηγεσία της Βουλγαρίας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, και θα χαιρετίσει επιχειρηματικό φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχουν Κύπριοι και Βούλγαροι επιχειρηματίες.

Στις 25 Φεβρουαρίου, το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεβ στην Πλατεία Αλεξάντερ Νέφσκι και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην πλατεία.

Ακολούθως, θα μεταβεί στο κτίριο της Προεδρίας, όπου θα παρακαθίσει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Ράντεβ, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα μεταβούν στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στο κτίριο του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπόρισοβ.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα χαιρετίσει το επιχειρηματικό φόρουμ Βουλγαρίας-Κύπρου, στο οποίο θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Πρόεδρος Ράντεβ.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, θα υπογραφούν Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Κύπρου και Βουλγαρίας, καθώς και μεταξύ των Επιχειρηματικών Συνδέσμων των δύο χωρών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Σόφιας και Πάσης Βουλγαρίας Νεόφυτο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής της Βουλγαρίας Τσβέτα Καραγιάντσιεβα.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης, με θέμα τα 60 χρόνια Διπλωματικών Σχέσεων Κύπρου-Βουλγαρίας, που διοργανώνει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στη Σόφια. Στην έκθεση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Κατά τις επαφές του στη Σόφια, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Βουλγαρία Μάριος Κουντουρίδης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Έλενα Μηνά, το μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Παντελής Παντελίδης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top