Ακάρ: Πιο αποτελεσματικές κι από 30 χώρες ΝΑΤΟ, οι ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας

Ακάρ: Πιο αποτελεσματικές κι από 30 χώρες ΝΑΤΟ, οι ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας

Πιο αποτελεσματικές και από 30 χώρες του ΝΑΤΟ μαζί είναι οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε πως οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις κάνουν μέχρι και 250 εξορμήσεις την ημέρα ενώ οι ναυτικές δυνάμεις δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και την κεντρική Μεσόγειο. 

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι “οι ναυτικές μας δυνάμεις, οι αεροπορικές μας δυνάμεις πραγματικά συνεχίζουν πολύ έντονα τις εργασίες τους. Κάποιες μέρες μπορούμε να κάνουν περίπου 250 εξορμήσεις. Είναι μεγάλος αριθμός αυτός για τις αεροπορικές δυνάμεις.

Οι ναυτικές δυνάμεις ταυτόχρονα συνεχίζουν δραστηριότητες στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Μεσόγειο με 15-2—25 πλοία. Όλοι οι κομάντος μας ασκούν καθήκοντα αυτή τη στιγμή.

Οι ειδικές μας δυνάμεις ασκούν πλήρως καθήκοντα. Όταν τα συγκεντρώσουμε αυτά όλα μαζί, τα πολλαπλασιάσουμε και τα διαιρέσουμε, πιστέψτε το ισοδυναμούν όσο μπορούν να παράξουν 30 χώρες του ΝΑΤΟ μαζί.

Για το Ίντλιμπ, ο Χουλούσι Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία δεν έχει πρόθεση ούτε σκοπό να αντιπαρατεθεί με τη Ρωσία. “Τέτοιο πράγμα δεν τίθεται ποτέ. Για να μην γίνει αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Το θέμα για μας εκεί είναι το καθεστώς  να συμμορφωθεί με την εκεχειρία”, ανέφερε.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πρόσκληση σε Ερντογάν και Φιντάν για Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πρόσκληση σε Ερντογάν και Φιντάν για Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Η ΕΕ βασίζεται στην Κυπριακή Προεδρία, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο και τη συμμετοχή τους στη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE