Διευθύντρια Κεντρικών Φυλακών για απόπειρα φόνου: «Δεν εντοπίστηκε κινητό τηλέφωνο σε κελί κρατουμένου»

Διευθύντρια Κεντρικών Φυλακών για απόπειρα φόνου: «Δεν εντοπίστηκε κινητό τηλέφωνο σε κελί κρατουμένου»

Δεν ανευρέθηκε κινητό τηλέφωνο μετά από έρευνα που διενεργήθηκε την Πέμπτη (20/02), σε κελί κρατούμενου στη βάση δικαστικού εντάλματος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, κληθείσα να σχολιάσει τη σύλληψη 37χρονου κρατουμένου, ως υπόπτου, σε σχέση με την πρόσφατη απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κα. Αριστοτέλους ανέφερε ότι «οι συνομιλίες μέσω σταθερής τηλεφωνίας ελέγχονται με βάση τη σχετική νομοθεσία», προσθέτοντας ότι «ο ισχυρισμός ότι μπορεί να έγινε επικοινωνία με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, παρόλο ότι δεν τύχαμε ενημέρωσης γι΄ αυτό, δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιωθεί ούτε να αποκλεισθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση του θέματος».

Ανέφερε, επίσης, ότι «την Πέμπτη (20/02), με δικαστικό ένταλμα διενεργήθηκε έρευνα σε κελί κρατούμενου και δεν ανευρέθηκε κινητό τηλέφωνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΓ. ΝΑΠΑ – ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Έσπασε στην ανάκριση κι έδωσε Μαμαλικόπουλο και τρίτο πρόσωπο –Βρήκαν περίστροφο

Είπε, επίσης, ότι «από πλευράς Διεύθυνσης Φυλακών γίνονται τακτικοί και συνεχείς έλεγχοι σε όλους τους χώρους των Φυλακών και κελιών των κρατουμένων, και σε περίπτωση που εντοπιστεί κινητό τηλέφωνο άμεσα λαμβάνονται αυστηρά πειθαρχικά μέτρα».


«Οι έλεγχοι όμως αυτοί δεν είναι αρκετοί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αποτελεσματικά δεδομένου ότι δεν έχουμε την τεχνολογική υποστήριξη για αντιμετώπιση του θέματος αυτού, παρόλο ότι μειώθηκε σημαντικά το φαινόμενο χρήσης κινητών τηλεφώνων με την ελεύθερη καθημερινή πρόσβαση στους τηλεφωνικούς θαλάμους μεταξύ των ωρών 08:00 – 18:00», πρόσθεσε.

«Γι  αυτό, ζητήσαμε και προωθήθηκε η εξασφάλιση συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων. Ένα σύστημα το οποίο θα έπρεπε να εγκατασταθεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 και για το οποίο δόθηκαν αρκετές παρατάσεις από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για την εγκατάσταση του. Το σύστημα αν και έχει εγκατασταθεί, δεν έχει ενεργοποιηθεί καθότι δεν έχει παραληφθεί μέχρι σήμερα από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών», ανέφερε.

«Όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς οποιοδήποτε μέσο τεχνολογίας σε καμιά Φυλακή του κόσμου μπορεί να υπάρξει πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος», κατέληξε η Διευθύντρια των Φυλακών.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Themaonlinepoll- Ανατροπές και εκπλήξεις στα ποσοστά Χριστοδουλίδη- Αύριο, μεγάλη διαδικτυακή έρευνα κοινής γνώμης

Themaonlinepoll- Ανατροπές και εκπλήξεις στα ποσοστά Χριστοδουλίδη- Αύριο, μεγάλη διαδικτυακή έρευνα κοινής γνώμης

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η άποψη των πολιτών για την εικόνα του Προέδρου στο Poll του Themaonline, παρουσιάζει εκπλήξεις και ανατροπές στα μέχρι τώρα δεδομένα.

BEST OF TOTHEMAONLINE