Τώρα στην Ολομέλεια η συζήτηση για το Συνταξιοδοτικό Δημόσιων Λειτουργών

Τώρα στην Ολομέλεια η συζήτηση για το Συνταξιοδοτικό Δημόσιων Λειτουργών

Συζητείται αυτή την στιγμή από τους βουλευτές στην Ολομέλεια για το θέμα με τα Συνταξιοδοτικά Ωφελήματα των Κρατικών και Δημοσίων Υπαλλήλων (δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, πυροσβεστών, αστυνομικών).

Το νομοσχέδιο αυτό αφορά το δικαίωμα που δίνεται στους παραπάνω αναφερόμενους κρατικούς λειτουργούς να επωφεληθούν του σχεδίου και να αφυπηρετήσουν πρόωρα, χωρίς όμως να πληρώσουν το πέναλτι της τάξης του 12% αν έχουν συμπληρώσει 400 μήνες εργασίας.

Σημειώνεται ότι σχέδιο απευθύνεται στους υπαλλήλους που είτε θα υπολείπονται πέντε έτη από τη συμπλήρωση της ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησης είτε θα έχουν συμπληρώσει 400 μήνες συντάξιμης υπηρεσίας μέχρι την 31η Αυγούστου 2020.

Το εν λόγω σχέδιο αποσκοπούσε περισσότερο στην ανανέωση του Εκπαιδευτικού προσωπικού. Εντούτοις, με νομική γνωμάτευση πρέπει να ισχύσει και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αντίστοιχα.

Θα υπάρχει ένα παραθυράκι 45 ημέρων για να μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν την αίτησή τους για πρόωρη συνταξιοδότηση, χωρίς να υφίστανται την μείωση του 12%.

Οι λειτουργοί που διορίστηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011 ή οι ωρομίσθιοι εξαιρούνται.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι το νομοσχέδιο θα έχει θετική επίπτωση στα δημόσια οικονομικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE