Ιστορική συνάντηση Ομπάμα - Κάστρο στον Παναμά

Ιστορική συνάντηση Ομπάμα  - Κάστρο στον Παναμά

Η συνάντηση των δύο ηγετών έχει χαρακτηριστεί ως ιστορική ευκαιρία, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της 17ης Δεκεμβρίου 2014 για τη διπλωματική προσέγγιση της Ουάσινγκτον και της Αβάνας μετά από σχεδόν μισό αιώνα τεταμένων διακρατικών σχέσεων.

Για σήμερα Μεγάλο Σάββατο μετατέθηκε το ιστορικό τετ α τετ του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον ηγέτη της Κούβας Ραούλ Κάστρο.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ομπάμα και Κάστρο θα έχουν μια «συζήτηση» το Σάββατο, κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου της Αμερικής στον Παναμά.

«Θεωρούμε ότι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν το Σάββατο. Αναμένουμε (ότι θα έχουν) μια συζήτηση αύριο», εξήγησε ο σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας Μπεν Ρόουντς.

Στη Σύνοδο, η οποία ξεκίνησε τη Μεγάλη Παρασκευή συμμετέχουν ακόμα 33 ηγέτες της αμερικανικής ηπείρου. Η συνάντηση των δύο ηγετών έχει χαρακτηριστεί ως ιστορική ευκαιρία, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της 17ης Δεκεμβρίου 2014 για τη διπλωματική προσέγγιση της Ουάσινγκτον και της Αβάνας μετά από σχεδόν μισό αιώνα τεταμένων διακρατικών σχέσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η εβδομάδα που συγκλόνισε την Κύπρο - Τραγωδία, πολύκροτες δίκες και διπλωματικές εξελίξεις

Η εβδομάδα που συγκλόνισε την Κύπρο - Τραγωδία, πολύκροτες δίκες και διπλωματικές εξελίξεις

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται άφησε έντονο το αποτύπωμά της στην κυπριακή επικαιρότητα, με υποθέσεις που προκάλεσαν συγκίνηση, πολιτικές εξελίξεις που επαναφέρουν το Κυπριακό στο προσκήνιο και σημαντικές δικαστικές αποφάσεις που αναμένεται να απασχολήσουν για μεγάλο διάστημα τη δημόσια συζήτηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE