ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Ελλάδα άρχισε να αποδέχεται το καθεστώς που η Τουρκία κήρυξε στη Μεσόγειο

Ερντογάν: Η Ελλάδα άρχισε να αποδέχεται το καθεστώς που η Τουρκία κήρυξε στη Μεσόγειο

Το καθεστώς που η Τουρκία έχει κηρύξει στη Μεσόγειο άρχισε σιγά σιγά να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα και ιδιαίτερα την Ελλάδα, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υποστήριξε ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας - Λιβύης άρχισαν να αλλάζουν οι ισορροπίες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ ότι προσπαθεί να αναλάβει ρόλο στο θέμα των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων και υποστήριξε πως η ΕΕ δεν έχει καμιά αρμοδιότητα. Για το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα ξεκινήσει έρευνες φέτος. Για το Ίντλιμπ είπε ότι η επιχείρηση της Τουρκίας είναι θέμα χρόνου.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “είναι οι τελευταίες μέρες για να αποχωρήσει το καθεστώς (Άσαντ), πλέον κάνουμε τις τελευταίες προειδοποιήσεις”. “Η επιχείρηση στο Ίντιλπ είναι πλέον θέμα χρόνου. Το Ίντλιμπ δεν θα το αφήσουμε στο καθεστώς και σε εκείνους που το ενθαρρύνουν. Η Τουρκία ετοίμασε το δικό της σχέδιο, όπως λέμε για κάθε επιχείρηση ‘μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ’”, ανέφερε.

Για τη Λιβύη ανέφερε ότι εξακολουθούν να είναι δίπλα στην νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. “Με το που πάτησε η χώρα μας το πόδι της στην Τουρκία σταμάτησε άλλωστε η προέλαση των δυνάμεων Χαφτάρ”, είπε.

Για την ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι μετά την συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη ενισχύθηκαν οι ισορροπίες εκεί. “Η ΕΕ σε σχέση με τη Λιβύη δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να λαμβάνει αποφάσεις, και αυτό θέλω να το εκφράσω ιδιαίτερα”, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος και κατηγόρησε την ΕΕ ότι προσπαθεί να αναλάβει καθήκοντα μέσα από αυτή την κατάσταση. “Βρίσκει καθήκοντα για τον εαυτό της εκεί. Με βάση τί; Από που παίρνει αυτή την αρμοδιότητα; Δεν έχεις τέτοια αρμοδιότητα. Ούτε στη ξηρά, ούτε στη θάλασσα. Η θέση της Τουρκίας είναι διαφορετική”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι χάρη στην αποφασιστική στάση που επέδειξε η Τουρκία σε αυτό το θέμα, το καθεστώς που έχουν κηρύξει στην Μεσόγειο έχει ξεκινήσει να γίνεται αποδεκτό σιγά σιγά από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα και ιδιαίτερα από την Ελλάδα

Για το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είναι ένα γεωτρύπανο της έκτης γενιάς που μπορεί να κατεβαίνει σε 11 χιλιάδες 400 μέτρα βάθος. Όπως είπε μετά τις εργασίες ανάπτυξης και δοκιμές που θα γίνουν στο νέο γεωτρύπανο που θα φτάσει τον Μάρτη στη χώρα μας σχεδιάζουν να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις του αυτή τη χρονιά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Στην αναμονή για το e-kalathi: Έτσι θα επιλεχθούν τα προϊόντα – Η σημασία του γραμμικού κώδικα και η ανησυχία

• Ανάλυση: Οι επιπτώσεις των αλυσιδωτών απεργιών στην κυπριακή οικονομία – Οικονομολόγος στο «Τ»

• Αρχίζει από σήμερα η 48ωρη απεργία των γιατρών - Πώς θα λειτουργούν τα ΤΑΕΠ και τι θα γίνει με τα ραντεβού

• Καιρός: Πότε θα υποχωρήσει το τσουχτερό κρύο - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές - Αναλυτικά η πρόγνωση



ΔΗΚΟ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Στην ατζέντα Κυπριακό και καταστατικό συνέδριο

ΔΗΚΟ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Στην ατζέντα Κυπριακό και καταστατικό συνέδριο

Ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ που συγκάλεσε για σήμερα στις 4.30 το απόγευμα ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, αλλά και το καταστατικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα συγκληθεί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2025.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top