Την ανάγκη για ανακύκλωση μπαταριών τονίζει το Τμήμα Περιβάλλοντος

Την ανάγκη για ανακύκλωση μπαταριών τονίζει το Τμήμα Περιβάλλοντος

Τη μεγάλη ανάγκη ανακύκλωσης των μπαταριών, τονίζει το Τμήμα Περιβάλλοντος με αφορμή την Ημέρα Μπαταρίας, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Φεβρουαρίου, ημέρα γέννησης του Ιταλού Αλεξάνδρου Βόλτα, ο οποίος την εφεύρε το 1800.

Σε ανακοίνωση του, το Τμήμα αναφέρει πως κάθε χρόνο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση εισέρχονται περίπου 800.000 τόνοι μπαταριών αυτοκινήτων, 190.000 τόνοι βιομηχανικών μπαταριών και 160.000 τόνοι μπαταριών καταναλωτών.

Παρόλη τη χρησιμότητα τους, σημειώνει το Τμήμα, ένας μεγάλος αριθμός αυτών των μπαταριών περιέχουν επικίνδυνα υλικά όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, ο υδράργυρος, νικέλιο, κοβάλτιο, χρώμιο, βανάδιο, λίθιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρος, καθώς και όξινα ή αλκαλικά είδη ηλεκτρολυτών και περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες σημαντικών πρώτων υλών.

Κατά συνέπεια, η ανεξέλεγκτη διάθεση των μπαταριών παρουσιάζει τόσο μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον όσο και τη σημαντική σπατάλη των πολύτιμων πόρων των υλικών.

Με αφορμή την «Ημέρα Μπαταρίας» το Τμήμα υπενθυμίζει στο κοινό να ανακυκλώνει τις μπαταρίες του στους ειδικούς κάδους του Οργανισμού «ΑΦΗΣ Κύπρου».

Οι κάδοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε καταστήματα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρικών ειδών, εμπορικά κέντρα υπεραγορές, εμπορικά καταστήματα, σχολεία, δημόσια κτήρια, υποκαταστήματα τραπεζών και γενικά σε χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος για να βρείτε ποιος είναι ο πιο κοντινός κάδος είναι η δωρεάν εφαρμογή για το κινητό «RECYCLING CY» ή μέσω της ιστοσελίδας της ΑΦΗΣ www.afiscyprus.com.cy.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE