Χριστοδουλίδης-Μέτσολα: Συμμαχία για το Κυπριακό εντός της Προεδρίας
Με την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, Λευκωσία και Βρυξέλλες ενισχύουν τη συνεργασία τους, φέρνοντας το Κυπριακό στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ατζέντας.

Μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει παρουσία στις βόρειες επαρχίες του Ιράκ που ελέγχονται από τους Κούρδους.
Ωστόσο, χώρες μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στην εκπαίδευση των Κούρδων στρατιωτών.
"Θα αποφασίσουμε τώρα πώς ακριβώς θα ενισχύσουμε την παρουσία του ΝΑΤΟ και ίσως θα αναλάβουμε και κάποιες από τις δραστηριότητες στον τομέα της εκπαίδευσης που σήμερα εκτελούνται από συμμάχους χώρες (σ.σ. μέλη του ΝΑΤΟ) στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον διεθνή συνασπισμό", είπε.
Την Τετάρτη το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ενισχύσει την αποστολή του στο Ιράκ, οι δραστηριότητες της οποίας είχαν διακοπεί για λόγους ασφαλείας.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




