Φορέας του κορωνοϊού συμμετείχε σε συνέδριο στο Λονδίνο

Φορέας του κορωνοϊού συμμετείχε σε συνέδριο στο Λονδίνο

Ένας από τους εννέα επιβεβαιωμένους φορείς του κορωνοϊού στη Βρετανία συμμετείχε σε συνέδριο με περίπου 250 συνέδρους σε μεγάλο εκθεσιακό χώρο του Λονδίνου, μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κοινοβούλιο.

Οι Financial Times, που αποκαλύπτουν την πληροφορία, επικαλούνται ένα email που εστάλη από τους διοργανωτές σε όλους τους συμμετέχοντες στο συνέδριο ‘UK Bus Summit’, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο QEII Centre στο Γουέστμινστερ.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα εστάλη κατόπιν εντολής και με συνημμένη επιστολή από την υπηρεσία Δημόσια Υγεία Αγγλίας. Η επιστολή καλεί τους συνέδρους να μην κάνουν μεν κάτι αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα του κορωνοϊού, αλλά να μείνουν στο σπίτι τους, να αποφεύγουν επαφή με άλλους ανθρώπους και να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας του εθνικού συστήματος υγείας NHS αν εκδηλώσουν ανησυχητικά συμπτώματα, όπως πυρετό ή βήχα.

«Ενώ ο βαθμός επαφής που μπορεί να είχατε με το κρούσμα στο συνέδριο είναι απίθανο να ήταν σημαντικός, λαμβάνουμε μία προληπτική προσέγγιση και σας ενημερώνουμε», αναφέρει η επιστολή.

Το συνέδριο αφορούσε τον τομέα των συγκοινωνιών και μεταξύ των συνέδρων περιλαμβάνονταν στελέχη του τομέα, μέλη του κοινοβουλίου και διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών παροχής υπηρεσιών μεταφορών.

Την ίδια ημέρα στο ίδιο εκθεσιακό κέντρο διοργανώθηκε και συνέδριο για διευθυντές επενδυτικών εταιρειών.

Επικαλούμενη το απόρρητο του ασθενούς, η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία δεν παρέχει πληροφορίες για την ταυτότητα του φορέα του κορωνοϊού, αλλά αφήνεται να εννοηθεί πως συγκαταλέγεται μεταξύ των εννέα ήδη διαγνωσθέντων περιστατικών.

Τα δύο πρώτα περιστατικά διαγνώστηκαν στο Γιορκ, ακολούθησαν έξι στην ευρύτερη περιοχή του Μπράιτον και το βράδυ της Τετάρτης επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στο Λονδίνο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE