Όζερσαϊ: Μετά τις «εκλογές» θα γίνουν τα βήματα για την Αμμόχωστο

Όζερσαϊ: Μετά τις «εκλογές» θα γίνουν τα βήματα για την Αμμόχωστο

Ο "υπουργός εξωτερικών" Κουντρέτ Οζερσάι είπε σε δηλώσεις του, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Κίπρις Πόστασι" ότι η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα γίνει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου για την Αμμόχωστο θα είναι απλώς μια ανταλλαγή απόψεων, μια θύελλα ιδεών.

Σε δηλώσεις του ο Οζερσάι είπε ότι τα όποια βήματα θα για την Αμμόχωστο θα γίνουν μετά τις «προεδρικές εκλογές» για να μην τύχουν "προεκλογικής εκμετάλλευσης"όμως θα συνεχίσουν οι επιστημονικές μελέτες.

Ο Οζερσάι ανέφερε ότι πριν την εκλογή του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωνε ότι θα έκανε βήματα για την Αμμόχωστο, όμως δεν έκανε κανένα βήμα μέσα σε πέντε χρόνια.

«Αν εκλεγώ πρόεδρος, θα συνεχίσω το όραμα εκείνο που υποστήριζα πριν πέντε χρόνια», πρόσθεσε εκφράζοντας την ελπίδα ο Ακιντζί να εξηγήσει στην κοινή γνώμη κατά τις προσεχείς ημέρες σε ποιο βαθμό υλοποίησε τις δεσμεύσεις του για την Αμμόχωστο. Είπε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να εργάζεται για να ανοίξει η Αμμόχωστος για τους «παλιούς της κατοίκους» υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Εξάλλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Οζερσάι είπε ότι η συνάντηση του Σαββάτου για την Αμμόχωστο είχε προγραμματιστεί πριν καιρό, όμως πήρε παράταση και δεν πρέπει να συσχετίζεται με τις «προεδρικές εκλογές».

Είπε ότι στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα τεθούν τα δεδομένα που προέκυψαν κατά την μελέτη της απογραφής και θα αξιολογηθούν από αξιωματούχους της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Πρόσθεσε ότι μετά την θύελλα ιδεών θα διαμορφωθούν τα βήματα που θα κάνει η «κυβέρνηση». «Θα είναι χρήσιμο να συμπεριληφθούν σε αυτή την διαδικασία οι αξιωματούχοι από την Τουρκία», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Οζερσάι, ολοκληρώθηκε σε διάφορα σημεία η απογραφή που αποφάσισε το «υπουργικό συμβούλιο» στην περίκλειστη Αμμόχωστο, όμως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη σε σχέση με τα κτίρια και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Είπε ότι υπήρξε μια νέα εξέλιξη σε σχέση με τα κτίρια και ότι υπογράφηκε ένα «πρωτόκολλο» με το λεγόμενο «Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου», που θα προσφέρει τις υπηρεσίες των πολιτικών του μηχανικών και των αρχιτεκτόνων του για γρήγορη ολοκλήρωση της απαραίτητης απογραφής των κτιρίων στην περίκλειστη πόλη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE