Στις Βρυξέλλες ο Υπ. Υγείας για το έκτακτο συμβούλιο με επίκεντρο τον κορωνοϊό

Στις Βρυξέλλες ο Υπ. Υγείας για το έκτακτο συμβούλιο με επίκεντρο τον κορωνοϊό

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου για το έκτακτο συμβούλιο για τον κορωνοϊο.

 

Με επίκεντρο τον κορωνοϊό συνέρχεται εκτάκτως στις Βρυξέλλες, στις 13 Φεβρουαρίου 2020, το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Κύπριος Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος την Τετάρτη (12/2) αναχωρεί για τη βελγική πρωτεύουσα.
 
Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι "στη σύνοδο, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα προβούν σε ανασκόπηση των μέχρι στιγμής δεδομένων για τον ιό και, παράλληλα, θα συζητήσουν εκτενώς τα μέτρα που εφαρμόζονται από τα κράτη μέλη σε εθνικό επίπεδο, με στόχο την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εισόδου περιστατικού στην ΕΕ, αλλά και εξάπλωσης του ιού".

Τους Υπουργούς Υγείας θα απασχολήσουν επίσης τα πρωτόκολλα που υιοθετήθηκαν από τις χώρες της ΕΕ στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και αφορούν στη διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος.
 
Τέλος, οι Υπουργοί Υγείας της ΕΕ θα εξετάσουν τρόπους για εντατικοποίηση της επιτήρησης και για καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στα κράτη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE