Στις Βρυξέλλες ο Υπ. Υγείας για το έκτακτο συμβούλιο με επίκεντρο τον κορωνοϊό

Στις Βρυξέλλες ο Υπ. Υγείας για το έκτακτο συμβούλιο με επίκεντρο τον κορωνοϊό

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου για το έκτακτο συμβούλιο για τον κορωνοϊο.

 

Με επίκεντρο τον κορωνοϊό συνέρχεται εκτάκτως στις Βρυξέλλες, στις 13 Φεβρουαρίου 2020, το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Κύπριος Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος την Τετάρτη (12/2) αναχωρεί για τη βελγική πρωτεύουσα.
 
Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι "στη σύνοδο, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα προβούν σε ανασκόπηση των μέχρι στιγμής δεδομένων για τον ιό και, παράλληλα, θα συζητήσουν εκτενώς τα μέτρα που εφαρμόζονται από τα κράτη μέλη σε εθνικό επίπεδο, με στόχο την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εισόδου περιστατικού στην ΕΕ, αλλά και εξάπλωσης του ιού".

Τους Υπουργούς Υγείας θα απασχολήσουν επίσης τα πρωτόκολλα που υιοθετήθηκαν από τις χώρες της ΕΕ στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και αφορούν στη διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος.
 
Τέλος, οι Υπουργοί Υγείας της ΕΕ θα εξετάσουν τρόπους για εντατικοποίηση της επιτήρησης και για καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στα κράτη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Απόφαση ΔΗΣΥ: Αναστέλλουν τη συμμετοχή Φαίδωνα και Γυψιώτη στα συλλογικά όργανα του κόμματος

Απόφαση ΔΗΣΥ: Αναστέλλουν τη συμμετοχή Φαίδωνα και Γυψιώτη στα συλλογικά όργανα του κόμματος

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για το θέμα της αργίας του Φαίδωνα Φαίδωνος, αλλά και του δημάρχου Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE