Τμ. Μετεωρολογίας: Πότε υποχωρεί το τσουχτερό κρύο- Παγετός και σε πεδινές περιοχές

Τμ. Μετεωρολογίας: Πότε υποχωρεί το τσουχτερό κρύο- Παγετός και σε πεδινές περιοχές

Ψηλή πίεση και ψυχρή αέρια μάζα, επηρεάζει την περιοχή, βάζοντας την χώρα στην 'κατάψυξη'. Οι κρύες μέρες συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη 12/2, συνοδευόμενες από βροχοπτώσεις σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήμαατος Μετεωρολογίας.


Την Κυριακή 9/2 καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που πιθανό να δώσει τοπικά ελαφρές βροχές. Τοπικά στα ορεινά και τα ημιορεινά ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση, ενώ το πρωί δεν αποκλείεται και στα πεδινά να πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ της Κυριακής 9/2 ο καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, με πιθανότητα μεμονωμένων ελαφρών βροχών. Στα ορεινά και τα ημιορεινά πιθανό σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά χιονόπτωση, ενώ στα πεδινά δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα δυτικά και βόρεια μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον ένα βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 3 στα παράλια και στους μείον 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός αναμένεται σταδιακά και σε υπήνεμες πεδινές
περιοχές.

Τη Δευτέρα 10/2, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Παγετός θα επικρατεί στα ορεινά. Τη νύκτα, στα ορεινά, τα ημιορεινά και αργότερα σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού και των παραλίων, θα υπάρχει παγετός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Την Τρίτη 11/2 ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά, κυρίως ελαφρές, βροχές, ως επί το πλείστον από το μεσημέρι και μετά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Την Τετάρτη 12/2 ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του  Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέες προειδοποιήσεις Ερντογάν στο Ιράν - Στη Βάση Ακρωτηρίου το ελικόπτερο Merlin - Ίσως αποπλεύσει αύριο ο «Δράκος»

LIVE: Νέες προειδοποιήσεις Ερντογάν στο Ιράν - Στη Βάση Ακρωτηρίου το ελικόπτερο Merlin - Ίσως αποπλεύσει αύριο ο «Δράκος»

Φλέγεται η Μέση Ανατολή για δέκατη ημέρα, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE