Κραυγές απελπισίας πολιτών: 'Πληρώνουμε ΓΕΣΥ, πληρώνουμε και φάρμακα - Οι φτωχοί δίνουν περισσότερα απο πριν'

Κραυγές απελπισίας πολιτών: 'Πληρώνουμε ΓΕΣΥ, πληρώνουμε και φάρμακα - Οι φτωχοί δίνουν περισσότερα απο πριν'

Αγανακτισμένοι είναι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τις αλλαγές που γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται στην τιμή φαρμάκων.

 

Οπως εύκολα κανείς μπορεία να διαπιστώσει μέσα απο αναρτήσεις πολιτών, καθημερινά υπάρχει ένα κλίμα απογοήτευσης, αγωνίας και αγανάκτησης για το ΓΕΣΥ και τον τρόπο που λειτουργεί.

Καποιοι σχολιάζουν ότι πληρώνουν περισσότερα απο ότι πριν μπουν στο ΓΕΣΥ, και μάλιστα δεν φτάνει αυτό τους αποκόπτεται και το ποσοστό για το ΓΕΣΥ.

Ενω άλλοι ισχυρίζονται το ΓΕΣΥ έγινε για τους πλούσιους

 

Απο την αλλη πλευρά, η Ανώτερη Λειτουργό του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Γνώσια Αχνώτιου, ξεκαθάρισε αρκετές φορές σε εκπομπές ότι οι τιμές των φαρμάκων δεν αυξηθήκαν, καθώς αυτές ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας και είναι συγκεκριμένες βάση τιμοκαταλόγου. Τόνισε πως αυτό που διαφοροποιείται  είναι η συνεισφορά δυο. 

Εξήγησε επίσης οτι σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα προϊόν όπου δεν πληρώνει συνεισφορά και θα πρέπει ο ασθενής να διευκρινίζει στον γιατρό του οτι προτιμά το φάρμακο που δεν πληρώνει συνεισφορά. 

Με άλλα λόγια μπορεί να επιλέξει μαζί με τον γιατρό του,το  φάρμακο το οποίο δεν έχει συνεισφορά δυο, και μ' αυτόν τον τρόπο δεν θα επιβαρυνθεί την αύξηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε στους στενούς του συνεργάτες την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου.