Αναστέλλει κάθε δραστηριότητα γύρω από το καφενείο Spitfire η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Αναστέλλει κάθε δραστηριότητα γύρω από το καφενείο Spitfire η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνεχίζει ενεργώς να περιπολεί στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από το καφενείο Spitfire και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις επί του εδάφους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.


Σύμφωνα με τον κ. Σιντίκ, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ «βρίσκεται σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους και στις δυο πλευρές και στο υψηλότερο επίπεδο για να υπάρξει μια ειρηνική διευθέτηση και να αποφευχθούν οι εντάσεις», όσον αφορά την κατάσταση στην περιοχή μετά την αντίδραση του κατοχικού στρατού στις προσπάθειες συνεργείων του Δήμου Λευκωσίας για καθαρισμό και στήριξη του κτηρίου του Spitfire.

Η Αποστολή (της ειρηνευτικής δύναμης) επαναλαμβάνει την ανάγκη όπως όλοι οι ενδιαφερόμενοι εργαστούν εποικοδομητικά με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σημείωσε πως στην παρούσα συγκυρία, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αναστείλουν κάθε δραστηριότητα μέσα και γύρω από το καφενείο Spitfire.

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Τρόοδος το Υπουργικό - Τι μπαίνει στο τραπέζι και το μεγάλο στοίχημα για το 2027

Στο Τρόοδος το Υπουργικό - Τι μπαίνει στο τραπέζι και το μεγάλο στοίχημα για το 2027

Την συνέχιση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, αναμένεται να συζητήσει το Υπουργικό Συμβούλιο το Σάββατο στη συνεδρία του στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Το 81,6% των παρεμβάσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης έχει ήδη ολοκληρωθεί ή υλοποιείται βάσει προγραμματισμού, επεσήμανε.

BEST OF TOTHEMAONLINE