Έκρηξη ηφαστείου στο Μεξικό: Δημιούργησε «στήλη» καπνού και στάχτης ύψους τριών χιλιομέτρων - VIDEO

Έκρηξη ηφαστείου στο Μεξικό: Δημιούργησε «στήλη» καπνού και στάχτης ύψους τριών χιλιομέτρων - VIDEO

Μια τεράστια «στήλη» καπνού και στάχτης, ύψους τριών χιλιομέτρων προκάλεσε η έκρηξη ηφαιστείου Ποποκατεπέτλ στο κεντρικό Μεξικό, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. 

Βίντεο που κατέγραψαν τη θεαματική έκρηξη και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν το μεγάλο σύννεφο στάχτης να δραπετεύει ξαφνικά από τον κρατήρα.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες. Οι Αρχές του Μεξικού σήμαναν κίτρινο συναγερμό και προειδοποιούν τους κατοίκους των γύρω χωριών να παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας από το ηφαίστειο, το οποίο παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα. 

Το στρωματοηφαίστειο Ποποκατεπέτλ βρίσκεται 70 χλμ. νοτιανατολικά της πρωτεύουσας του Μεξικού.  Στην γλώσσα των αυτόχθονων Náhuatl, το όνομά του σημαίνει «χιονισμένο βουνό».  

Τα στρωματοηφαίστεια (stratovolcanoes) γνωστά και ως σύνθετα ηφαίστεια (composite volcanoes) είναι τα πιο εντυπωσιακά αλλά και τα πιο επικίνδυνα. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό»

Μετά τα όσα συζήτησε με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία, ελπίζοντας αυτή η αισιοδοξία να μετουσιωθεί σε θετικά αποτελέσματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE