ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ζητούν επιπρόσθετες καταθέσεις για πόρισμα Μεταξά

Ζητούν επιπρόσθετες καταθέσεις για πόρισμα Μεταξά

Λήψη νέων καταθέσεων για τυχόν ευθύνες σε αστυνομικούς σχετικά με τις δολοφονίες του Μεταξά ζήτησε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.   

Τον Δεκέμβριο του 2019 παραδόθηκε στον πρόεδρο της Αρχής πρώην δικαστικό Ανδρέα Πασχαλίδη το πόρισμα Το πόρισμα με τις εισηγήσεις των τεσσάρων ποινικών ανακριτών.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Οι καταθέσεις θα ληφθούν από πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.  

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα από τις αρχικές εισηγήσεις του πορίσματος, φαίνεται να αφαιρούνται 2-3 πρόσωπα που υπηρετούν στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ήταν στη λίστα για εξέταση του ενδεχομένου για ποινική δίωξη. Τώρα θα γίνει εισήγηση για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες τους μόνο. Στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών από 450 σελίδες, γίνεται εισήγηση για ποινική ή πειθαρχική δίωξη 23 περίπου αστυνομικών (οι εφτά αφορούν στην αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας) διαφόρων βαθμίδων που χειρίστηκαν σε διάφορα στάδια τις καταγγελίες για εξαφάνιση γυναικών.

Σε δύο περιπτώσεις, οι καταγγελίες αφορούσαν εξαφάνιση μητέρας και του παιδιού της. Οι ενδεχόμενες ευθύνες αποδίδονται σε αστυνομικούς της πρώτης γραμμής που εξέτασαν τις καταγγελίες, στους υπευθύνους τμημάτων ή βοηθούς, μέχρι και υψηλόβαθμα στελέχη που χειρίστηκαν τους φακέλους και έπρεπε λόγω αξιώματος να παρέμβουν ώστε να γίνει πιο ενδελεχής και σωστή έρευνα. 

Τον τελικό λόγο για λήψη αποφάσεων φαίνεται να έχει ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος μπορεί να τις αποδεχθεί, να αφαιρέσει η να προσθέσει πρόσωπα ή και να ζητήσει συμπληρωματικές έρευνες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top