Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Οι φάκελοι της OΥΕΦΑ και το κυπριακό ποδόσφαιρο

Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Οι φάκελοι της OΥΕΦΑ  και το κυπριακό ποδόσφαιρο

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα προεδρεύσει την Παρασκευή (7/2)  στις 10.30 ευρείας σύσκεψης για την κατάσταση στα γήπεδα του ποδοσφαίρου.

 

Στο επίκεντρο της σύσκεψης αναμένεται να βρεθούν οι φάκελοι που απέστειλε η ΟΥΕΦΑ στην ΚΟΠ για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος την περασμένη εβδομάδα,  κατά τη διάρκειά της σύσκεψης  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση από τις διωκτικές Αρχές, αλλά και τις αρμόδιες Αρχές του ποδοσφαίρου για τις διαδικασίες και ενέργειες αναφορικά με την προσπάθεια πάταξης και εξάλειψης της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Παράλληλα είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί οποιονδήποτε κατέχει στοιχεία για παράνομες ενέργειες στο χώρο του ποδοσφαίρου να συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές.
 
Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος μετά το πέρας της, αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις.

Ενόψει της σύσκεψης ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), ανακοίνωσε ότι απέστειλε στο Προεδρικό επιστολές με εισηγήσεις αντιμετώπισης των προσυνεννοημένων αγώνων αλλά και αναφορές από ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες για την κατάσταση των γηπεδικών εγκαταστάσεων μαζί με φωτογραφικό υλικό.

Το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο θα εκπροσωπήσουν στην σύσκεψη ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Συνδέσμου, Σπύρος Νεοφυτίδης, και ο Νομικός Σύμβουλος Λοΐζος Χατζηδημητρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Άνευ προηγουμένου η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Άνευ προηγουμένου η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ

Στη συνεχώς αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στη δεξίωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της 250ης επετείου από την Ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.