ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ: Ανέστειλε τη δίωξη του Αντρέα Κυριάκου ο Γενικός Εισαγγελέας- Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ: Ανέστειλε τη δίωξη του Αντρέα Κυριάκου ο Γενικός Εισαγγελέας- Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες

Τέλος στην  δικαστική «περιπέτεια» του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας Αντρέα Κυριάκου, που τα τελευταία χρόνια περνούσε συχνά το κατώφλι Δικαστηρίου, αντιμετωπίζοντας τρεις κατηγορίες. Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέστειλε τη δίωξή του για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

 

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Κυριάκου αντιμετώπιζε τρεις κατηγορίες, δύο εκ των οποίων αφορούν στα αδικήματα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της διάδοσης/διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών σε σχέση με το περιεχόμενο του φακέλου της Interpol Λευκωσίας και η τρίτη κατηγορία αφορά στο αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου σε σχέση με τη μελέτη με τίτλο «Η πρόληψη και αντιμετώπιση της διαφθοράς στην Αστυνομία Κύπρου».

 

Η δίωξή του αφορούσε το ζήτημα των διαρροών προς τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα του φακέλου της Ιντερπόλ και της αστυνομικής έκθεσης για τη διαφθορά, που η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου απεκάλυψε στη Βουλή. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας στις 4 Μαΐου του 2017, «το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να διενεργήσει τη διαρροή εμπιστευτικών και ευαίσθητων πληροφοριών από φάκελο της Iντερπόλ προς τα ΜΜΕ ήταν ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Α. Κυριάκου».

Ο Αντρέας Κυριάκου, μέσω του δικηγόρου του είχε αποστείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας αναστολή της δίωξής του και ο Κώστας Κληρίδης με την εξουσία που του δίνει το σύνταγμα τερμάτισε την ποινική διαδικασία, απαλλάσσοντας τον τέως Υπαρχηγό από τις κατηγορίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! Πληροφορία της Ιντερπόλ για Σέρβους εκτελεστές στην Κύπρο διέρρευσε αμέσως στον υπόκοσμο!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live από την ισραηλινή βουλή για την ιστορική ομιλία του Τραμπ, μοιράστηκαν καπέλα για τον Πρόεδρο της ειρήνης - «Μια σπουδαία μέρα»

Live από την ισραηλινή βουλή για την ιστορική ομιλία του Τραμπ, μοιράστηκαν καπέλα για τον Πρόεδρο της ειρήνης - «Μια σπουδαία μέρα»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έφτασε γύρω στις 11 το πρωί στην Κνεσέτ, στο πλαίσιο της σύντομης επίσκεψής του στο Ισραήλ πριν αναχωρήσει για την Αίγυπτο και τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στη Λωρίδα της Γάζας. Λίγο πριν από την ομιλία του στην ολομέλεια, ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με οικογένειες ομήρων, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE