Έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία την Πέμπτη

Έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία την Πέμπτη

 Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη για να συζητήσει την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Η συνεδρίαση, την οποία ζήτησαν η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία, διεξάγεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις συγκρούσεις των τουρκικών δυνάμεων με τον συριακό στρατό στην περιοχή αυτή, το προπύργιο των ανταρτών και των τζιχαντιστών στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε τελεσίγραφο στις συριακές δυνάμεις να αποσυρθούν από τα τουρκικά φυλάκια στο Ιντλίμπ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. «Αν το καθεστώς (σ.σ. του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) δεν αποσυρθεί σε αυτό το διάστημα, η Τουρκία θα αναγκαστεί να κάνει αυτή τη δουλειά η ίδια», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του.

Η Τουρκία έχει 12 στρατιωτικά φυλάκια στο Ιντλίμπ, στο πλαίσιο της συμφωνίας αποκλιμάκωσης που υπέγραψε με τη Ρωσία, η οποία στηρίζει τον Άσαντ. Δύο από αυτά τα φυλάκια βρίσκονται πλέον πίσω από τη γραμμή των κυβερνητικών δυνάμεων.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φονική Πυρκαγιά στη Λεμεσό:  Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα- «Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο»

Φονική Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα- «Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο»

Τεράστια καταστροφή άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στη Λεμεσό η οποία απλώνεται σε έκτασή πέρα των 120 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν σε πολύ αρχικά στάδια και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο ακόμη δεν ξεπεράστηκε ο κίνδυνος. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE