ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποσύρεται τρόφιμο από την αγορά- «Μην το καταναλώσετε και επιστρέψτε το»- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποσύρεται τρόφιμο από την αγορά- «Μην το καταναλώσετε και επιστρέψτε το»- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στην ανάκληση τροφίμου από την κυπριακή αγορά, στο οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας, προχώρησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγουν στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία τροφίμου, στο οποίο, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας.
 
Τα στοιχεία του τροφίμου είναι τα ακόλουθα:
 
Ονομασία τροφίμου επί συσκευασίας: Παραδοσιακά λουκάνικα Αγρού – κρασάτα, καπνιστά
Εμπορική επωνυμία: ΑΓΡΟΙΚΙΑ
Βάρος: 500g
Αρ. Παρτίδας/ Lot No.:L191210
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από/ Best Before: 20.12.20
Παράγεται στην Κύπρο από την Εταιρεία: Π & Ι ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ ΛΤΔ / CYM 355 ΕC
Γραμμικός κωδικός: 20777203
Συσκευασία: πλαστική συσκευασία


 
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που παρασκευάζει και διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των ποσοτήτων της συγκεκριμένης παρτίδας.


 
Επειδή όμως ενδέχεται κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας του τροφίμου να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες τους προτρέπουν όπως αποφύγουν την κατανάλωσή του και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.
 
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες συνεργάζονται με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.