ΚΥΠΡΟΣ: Ξανά στο Δικαστήριο Μαυρομιχάλης και Ρούντολφ – Το αίτημα της Αστυνομίας

ΚΥΠΡΟΣ: Ξανά στο Δικαστήριο Μαυρομιχάλης  και Ρούντολφ – Το αίτημα της Αστυνομίας

Στο Δικαστήριο οδηγούνται την Τετάρτη 05/02, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και ο Rudolf, σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον του 40χρονου Πανίκου Παναγιώτου «Γλύκα», η οποία διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017, στους Αγίους Ομολογητές.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Αστυνομία αναμένεται, εκτός απρόοπτου, ότι δεν θα ζητήσει την ανανέωση του διατάγματος κράτησής τους αλλά θα προχωρήσει με την καταχώρηση της υπόθεσης και την παραπομπή των υπόπτων σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

 Για την υπόθεση καταζητείται και τρίτο πρόσωπο, το οποίο εκτίει ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα, όπως έγινε γνωστό κατά τη τελευταία ακροαματική διαδικασία εξέτασης του αιτήματος της Αστυνομίας για κράτηση των υπόπτων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δυο υπόπτων είχαν εγείρει ένσταση ως προς την κράτηση των πελατών τους, αμφισβητώντας τη μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία και η οποία φέρεται να εμπλέκει τους ύποπτους στην υπόθεση.

Το δικαστήριο έκρινε, ωστόσο, ως δικαιολογημένο το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση των υπόπτων για οκτώ ημέρες, χαρακτηρίζοντας εύλογες τις υποψίες και υπόνοιες που εκφράζονται από πλευράς της Αστυνομίας για τη διάπραξη των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν οι ύποπτοι.

Οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 42 και 41 χρόνων από τη Λευκωσία, απασχόλησαν και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές σε άλλες σοβαρές εγκληματικές υποθέσεις. Να σημειωθεί ότι ο 41χρονος είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για άλλη υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στις 26/11/18 στη Λευκωσία.

Εναντίον των δυο υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, των πράξεων που σκοπεύουν στη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου,  της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και της συνωμοσίας για φόνο. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε πύρινο κλοιό η Μέση Ανατολή – Διπλωματικός μαραθώνιος στη Λευκωσία

LIVE: Σε πύρινο κλοιό η Μέση Ανατολή – Διπλωματικός μαραθώνιος στη Λευκωσία

​Με τον πόλεμο να μαίνεται για έκτη μέρα και τις ΗΠΑ με το Ισραήλ να σφυροκοπούν αδιάκοπα στόχους σε Ιράν και Λίβανο, η Τεχεράνη απαντά με κτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, οδηγώντας την περιοχή σε ολική ανάφλεξη. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας συντονίζει κινήσεις με τον Βρετανό ομόλογό του στη Λευκωσία, εστιάζοντας στην προστασία των πολιτών και την ενίσχυση της συνεργασίας για τη διαχείριση της κρίσης, στέλνοντας παράλληλα από την Κύπρο επιτακτικό μήνυμα για άμεση διπλωματική επίλυση. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE