Νέα διάσκεψη για τη Λιβύη φιλοξενεί η Γερμανία μέσα Φεβρουαρίου

Νέα διάσκεψη για τη Λιβύη φιλοξενεί η Γερμανία μέσα Φεβρουαρίου

Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ διευκρίνισε σήμερα ότι μια νέα διάσκεψη για τη Λιβύη θα πραγματοποιηθεί -σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών- στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Διεθνή Ασφάλεια του Μονάχου (14-16 Φεβρουαρίου).

 

Σε συνέντευξη του την Κυριακή (2/2) ο Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, είχε αναφερθεί στην πιθανότητα μιας τέτοιας διάσκεψης, λέγοντας πως σε αυτήν θα πάρουν μέρος όσοι είχαν συμμετάσχει και στην Διάσκεψη του Βερολίνου.

 Έτσι, φαίνεται πως η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος σε αυτή τη διάσκεψη που θα γίνει στο Μόναχο.

 Ο Γερμανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως παραβιάζεται η εκεχειρία και το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη από τα μέρη που στηρίζουν τις αντιμαχόμενες παρατάξεις, αρνήθηκε ωστόσο να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί που προβαίνουν στην παραβίαση, λέγοντας πως αυτό είναι ευθύνη του ΣΑ του ΟΗΕ, όπως έχει συμφωνηθεί.

 Ο ίδιος ζήτησε να υπάρξουν κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τις συμφωνίες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Μεταβαίνει την Τρίτη στο Καζακστάν με την πρώτη απευθείας πτήση που θα συνδέει τις δύο χώρες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Μεταβαίνει την Τρίτη στο Καζακστάν με την πρώτη απευθείας πτήση που θα συνδέει τις δύο χώρες

Στο Καζακστάν μεταβαίνει αύριο Τρίτη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, στην πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωασιατική Δημοκρατία, με στόχο και την προσέλκυση επενδύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE