Απογοητευμένη η Κυβέρνηση από τον Άιντε - «Τέτοιες δηλώσεις και ερμηνείες δεν βοηθούν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού»

Απογοητευμένη η Κυβέρνηση από τον Άιντε - «Τέτοιες δηλώσεις και ερμηνείες δεν βοηθούν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού»

Σε αυστηρότατα διαβήματα προς τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, προέβη η κυβέρνηση, σε σχέση με αναφορές του σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εκφράζει την απογοήτευσή της, τονίζοντας ότι δηλώσεις και ερμηνείες δεν βοηθούν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού.

Σε δήλωσή του, στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι “σε σχέση με κάποιες αναφορές του κ. Έιντε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ και πιο συγκεκριμένα ότι κάποια κράτη δεν θεωρούν ότι οι σεισμικές έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ενός κράτους  αποτελούν παραβίαση της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς επίσης και κάποιες άλλες αναφορές του για ερμηνείες που υπάρχουν για το Κυπριακό πρόβλημα ευρύτερα και για το νομικό καθεστώς της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευση της και να σημειώσει ότι τις θεωρεί ατυχείς και απαράδεκτες και σε πλήρη αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς επίσης και τις σχετικές συμβάσεις των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας”.

Ταυτόχρονα, είπε, “τέτοιες δηλώσεις και ερμηνείες δεν βοηθούν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, και ο κ. Ειντε, ως εκπρόσωπος του ΓΓ, οφείλει να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις συμβάσεις των ΗΕ. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη προβεί σε αυστηρότατα διαβήματα προς τον κ. `Έιντε”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE