Σύροι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κυβερνητικών θέσεων κοντά στο Χαλέπι

Σύροι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κυβερνητικών θέσεων κοντά στο Χαλέπι

Για χτύπημα «από ομάδες πιστές στην Άγκυρα» κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία εξαπέλυσαν το Σάββατο 01/02 επίθεση εναντίον κυβερνητικών θέσεων βορειοανατολικά του Χαλεπιού, ανακοίνωσαν πηγές των ανταρτών και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο ένα νέο μέτωπο εναντίον του στρατού της Συρίας ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε αρκετές νίκες στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ.

Η επίθεση επικεντρώθηκε σε μια περιοχή κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, την οποία ελέγχουν η Τουρκία και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί της από το 2017. Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν τίποτε για την επίθεση.

Πηγές των ανταρτών τόνισαν ότι στην επιχείρηση δεν συμμετέχουν τουρκικά στρατεύματα και πρόσθεσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν καταλάβει τρία χωριά.

Από την πλευρά του το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για μια σφοδρή επίθεση «που εξαπολύθηκε από ομάδες πιστές στην Άγκυρα».

Ο συριακός κυβερνητικός στρατός, υποστηριζόμενος από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, σημείωσε αυτή την εβδομάδα γρήγορη προέλαση στην Ιντλίμπ, καταλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της αλ Μπαμπ.

Η επαρχία Ιντλίμπ και τα βόρεια τμήματα του Χαλεπιού αποτελούν τα τελευταία μεγάλα προπύργια των ανταρτών στη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές για την εκτελεστική εξουσία στο θέμα της ΑΤΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας πως η απόφαση των εργοδοτικών οργανώσεων ν’ απορρίψουν το προσχέδιο μόνιμης συμφωνίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή της κυβέρνησης «σίγουρα δεν είναι θετική». Ωστόσο, δεν θέλησε ν’ αποκαλύψει ποιες είναι αυτές ο επιλογές, ενώ σημείωσε πως  το κείμενο που διαβάστηκε την Κυριακή στις εργοδοτικές οργανώσεις ήταν το ίδιο με αυτό στις συντεχνίες τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE