Στήνουν κάλπες στον ΔΗΣΥ για εκλογή των αντιπροέδρων

Στήνουν κάλπες στον ΔΗΣΥ για εκλογή των αντιπροέδρων

Στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια, στήθηκαν οι κάλπες για την αναπληρωματική εκλογή για ανάδειξη των δύο νέων αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ.

Τις θέσεις διεκδικούν οι βουλευτές Αννίτα Δημητρίου, Ευθύμιος Δίπλαρος και Ανδρέας Κυπριανού.

Οι εκλογές προέκυψαν για την πλήρωση των δύο θέσεων Αντιπροέδρου μετά από αντίστοιχες παραιτήσεις του Ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου, της Ευρωπαίας Επίτροπου για την Υγεία Στέλλας Κυριακίδου και του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΔΗΣΥ με βάση το Καταστατικό του Κόμματος, ως έχει τροποποιηθεί τον Ιούλιου του 2018, η αναπλήρωση των πιο θέσεων γίνεται μέσα από εκλογική διαδικασία στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου του Κόμματος.

Έτσι το Πολιτικό Γραφείο της ΔΗΣΥ έχει αποφασίσει όπως το Ανώτατο Συμβούλιο συνέλθει το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, στις 11πμ στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια.

Με το πέρας του Α’ Μέρους της Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου, θα ακολουθήσει ψηφοφορία στον ίδιο χώρο, η οποία θα διαρκέσει από τις 12:00μμ μέχρι τις 5:00μμ.

Η ψηφοφορία για το κάθε αξίωμα γίνεται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.

Για τις θέσεις Αντιπροέδρων, κάθε σύνεδρος δικαιούται από 1 μέχρι 2 σταυρούς προτίμησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.