ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΛΛΑΔΑ: Άνδρας με συμπτώματα κορωναϊού στην Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες πληροφορίες

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΛΛΑΔΑ: Άνδρας με συμπτώματα κορωναϊού στην Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες πληροφορίες

18:37 (30/01)- Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης 30/01 στην Θεσσαλονίκη.

Ένας άνδρας μέσης ηλικίας εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα παρόμοια του κορωναϊού. Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα, που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε το voria.gr, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ, για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης.

Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως την Παρασκευή 31/01.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορωναϊού στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE